23.4 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăSanatateUn nou tratament cu anticorpi monoclonali, administrat la Timișoara, ar putea elibera secţiile ATI

Un nou tratament cu anticorpi monoclonali, administrat la Timișoara, ar putea elibera secţiile ATI

Medicii Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Timişoara vin cu o alternativă la Remdesivir. Acesta este tot mai greu de găsit în România și la nivel mondial. Medicii au inclus în schema de tratament aplicată pacienților infectați cu Covid-19 un medicament folosit de regulă în tratarea inflamaţiilor generale, potrivit Digi24.

Este vorba de ”anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6”, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

”Sunt studii care demonstrează că acest tratament ar reduce nevoia de ventilaţie mecanică la pacienţii infectaţi cu SARS CoV-2 care au fost diagnosticaţi cu pneumonie. Anticorpii monoclonali imită anticorpii generaţi de organismul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor. Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului”, se arată în comunicat.

Tratamentul aplicat pacienților infectați cu Covid-19 la Timișoara a dat rezultate bune

Tratamentul aplicat pacienților infectați cu Covid-19 la Timișoara a dat rezultate bune atât pe bolavii cu forme moderate, cât și la cei cu forme severe. În toate situațiile s-a constatat o ameliorare a stării acestora de sănătate. Medicii spun că poate fi soluția pentru a mai elibera secțiile de Terapie Intesivă, întrucât administrarea leacului se poate face fără mutarea pacientului la ATI, așa cum e procedura în cazul Remdesivirului și al plasmei.

„Avantajul este că poate fi administrat pe secţie. Nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului. Atunci se degrevează Secţia de Terapie Intensivă de aceste cazuri”, a explicat conf. dr. Voichiţa Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecţioase Timişoara.

Medicamentul se administrează pe cale intravenoasă

Medicamentul se administrează pe cale intravenoasă, în diluţie de ser fiziologic, la interval de opt ore, în patru doze. Potrivit medicilor, cu cât pacientul este tratat mai rapid, cu atât eficiența va fi mai mare.

“Cu cât a fost administrat mai repede în evoluţia bolii, cu atât eficienţa a fost mai mare. La pacienţii critici, în fază terminală, există foarte puţină medicaţie şi doar împreună cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau împreună cu ventilaţia mecanică şi chiar cu instalarea unui plămân artificial mai poate să funcţioneze”, a mai precizat Lăzureanu.

100 de persoane infectate cu Covid-19, tratate prin administrarea de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6

Până acum aproximativ 100 de persoane infectate cu Covid-19 au fost tratate la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara prin administrarea de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS