16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpitalul de Infecţioase, aproape plin. Tot mai mulţi pacienţi, pe oxigen. Unde vor fi direcţionaţi pacienţii Covid

Spitalul de Infecţioase, aproape plin. Tot mai mulţi pacienţi, pe oxigen. Unde vor fi direcţionaţi pacienţii Covid

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” este aproape de capacitatea maximă. La finalul săptămânii trecute, unitatea medicală chiar a atins pragul limită pentru internări, după o zi cu 78 de infectări raportate. Unde vor merge bolnavii dacă toate locurile de la Infecţioase vor fi ocupate?

Care sunt spitalele de faza I din Dolj

DSP transmite că, în cazul atingerii capacităţii, pacienţii vor fi preluaţi de spitalele de fază I de la Băileşti şi Dăbuleni. „Acestea sunt spitalele de infecţioase, ele vor prelua. Apoi, spitalele suport Covid. În Craiova, avem suport Covid la Filantropia, la Spitalul Judeţean”, spune purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu.
Adina Turcu, managerul spitalului Victor Babeş, linia întâi în lupta cu noul coronavirus, a spus luni, pentru Gazeta de Sud, că unitatea şi-a atins capacitatea la sfârşitul săptămânii trecute. Luni, erau internaţi 242 de pacienţi. „Avem în total 280 de locuri. Dacă mai apar încă 50 de cazuri Covid, nu vom mai avea unde să îi primim, vor trebui direcţionaţi către alt spital”, a spus Turcu.

Din ce în ce mai mulţi pacienţi necesită oxigen

Directoarea Spitalului de Boli Infecţioase spune că locurile la terapie sunt ocupate constant, de trei luni încoace. „Avem 10 locuri la terapie intensivă şi de trei luni sunt mereu ocupate”. Pacienţii sunt mutaţi prin rotaţie, în funcţie de gravitatea bolii, în salonul ATI.
Pe lângă cazurile din terapie, tot mai mulţi pacienţi necesită supliment de oxigen, precizează Turcu. „Avem foarte mulţi pacienţi care primesc supliment de oxigen în salon, sunt din ce în ce mai multe forme serioase de boală”, a transmis managerul de la Victor Babeş Craiova.

„Nu sunt probleme cu Remdesivir”

Adina Turcu demontează şi informaţiile privind lipsa medicamentului Remdesivir, folosit pentru tratamentul pacienţilor Covid. Aceasta a precizat că spitalul pe care îl conduce are Remdesivir şi a avut tot timpul, însă acesta nu este recomandat oricărui pacient. „Medicul este cel care stabileşte dacă este nevoie de Remdesivir. Acesta se foloseşte doar în anumite cazuri, nu pentru orice formă de boală. Avem Remdesivir şi am avut mereu”, specifică managerul Infecţioaselor.

Doze de Remdesivir au ajuns recent şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce conducerea spitalului a făcut o solicitare ministrului sănătăţii, Nelu Tătaru, chiar în timpul vizitei acestuia la Craiova. „Am solicitat 40 de doze, pentru 11 pacienţi internaţi la SJU, şi le-am primit. Solicităm în continuare”, a transmis Laurenţiu Ivanovici, directorul unităţii medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS