14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUE, în discuţii cu alte patru companii pentru vaccinuri anti-COVID

UE, în discuţii cu alte patru companii pentru vaccinuri anti-COVID

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Uniunea Europeană este în discuţii cu mai multe companii pentru a asigura potenţiale vaccinuri pentru Covid-19, în contextul în care numărul de infectări a crescut „îngrijorător” în Europa, relatează Agerpres.

„Comisia a încheiat deja două acorduri de achiziţie în avans şi negociază încă cinci. Şi suntem în discuţii cu alte patru companii”, a afirmat ea în cadrul unei conferinţe de presă după summitul UE de joi şi vineri.

Până în prezent, Comisia Europeană a anunţat acorduri pentru achiziţionarea de potenţiale vaccinuri cu AstraZeneca şi respectiv un parteneriat între Sanofi şi GlaxoSmithKline.

De asemenea, executivul comunitar a anunţat public că este în discuţii avansate pentru a asigura vaccinurile dezvoltate de Moderna, Johnson&Johnson, CureVac şi un parteneriat între Pfizer şi BioNTech.

UE este în discuţii şi cu Novavax pentru un al şaptelea vaccin pentru Covid-19, a declarat pentru Reuters săptămâna trecută o sursă de rang înalt din cadrul UE.

Purtătorii de cuvânt ai CE nu au putut fi contactaţi pentru a clarifica declaraţiile preşedintei von der Leyen despre discuţiile cu alte patru companii.

Şefa executivului comunitar a spus că progresul în dezvoltarea de vaccinuri este esenţial pentru o soluţie pe termen lung la actuala criză.

Ea a adăugat că guvernele UE ar trebui să continue să coopereze pentru a gestiona urgenţele sanitare, în contextul în care numărul de infectări este din nou în creştere pe continent.

„Situaţia epidemiologică este îngrijorătoare. Aşa că trebuie să rămânem foarte concentraţi pentru a evita revenirea la situaţia teribilă din primăvară”, a mai spus Ursula von der Leyen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS