12 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Rusia anunță finalizarea testărilor clinice pentru un al doilea vaccin anti-Covid-19

Rusia anunță finalizarea testărilor clinice pentru un al doilea vaccin anti-Covid-19

Rusia a anunțat astăzi finalizarea testelor clinice pentru al doilea vaccin anti-Covid-19 dezvoltat de cercetătorii ruși. Anunțul a fost făcut de Ana Popova, directoarea agenției sanitare ruse Rospotrebnadzor, potrivit Reuters.

Vaccinul denumit EpiVacCorona a fost dezvoltat de către cercetătorii de la Centrul de Cercetare pentru Virologie şi Biotehnologie „Vector” din apropierea orașului siberian Novosibirsk.

Alexandr Ryzhikov, șeful departamentului de infecții zoonotice din cadrul institutului siberian, anunțase anterior, în cursul lunii septembrie, că testarea incipientă a vaccinului a arătat că acesta este „pe deplin sigur”, dar că oferă imunitate pentru doar șase luni.

Săptămâna trecută ministerul rus al sănătății a început procedurile de înregistrare a vaccinului. Autoritățile ruse se așteaptă ca acestea să fie finalizate până la jumătatea lunii octombrie.

EpiVacCorona va fi testat în continuare pe voluntari cu vârsta de peste 60 de ani și care suferă de afecțiuni cronice. Urmând să aibă loc și teste placebo de control pe 5.000 de persoane din diferite categorii de vârstă.

Cercetătorii de la institutul „Vector” au anunțat, de asemenea, că cel puțin 3.000 de voluntari vor lua parte la studiile clinice din a treia fază în care va fi testată eficacitatea vaccinului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Focar Covid la secția ATI de la Spitalul Județean...

Mai multe cadre medicale de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Craiova au fost infectate cu noul...

Un tratament nou pentru leucemie a dat rezultate la...

Speranță pentru pacienții cu leucemie care nu au răspuns la transplantul cu celule stem. O nouă terapie cu celule...

Echipa Sanocare: De ce este important să mergem la...

În sezonul rece, durerile articulare sunt un chin pentru multe persoane care suferă de reumatism.Simptomele articulare, osoase şi musculare afectează calitatea vieţii...

Dr. Rodica Stoian, ORL: Consultul medical, necesar pentru diagnosticul...

Chiar dacă purtarea măştii ne protejează nu doar de Covid, ci şi de alte virusuri, virozele banale de sezon au început deja...

Poate apa rece să vindece demența?

Înotul în apă rece poate proteja creierul de boli degenerative precum demența, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Cambridge, potrivit BBC.

Primul vaccin american ar putea fi autorizat înainte de...

Compania Moderna anunţă că în decembrie ar putea primi autorizaţia de folosirea de urgenţă a vaccinului experimental COVID-19. Directorul...