10 C
Craiova
marți, 27 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Ministerul Sănătății a distribuit către DSP-uri 70.000 de doze de vaccin antigripal pentru copii

Ministerul Sănătății a distribuit către DSP-uri 70.000 de doze de vaccin antigripal pentru copii

Ministerul Sănătății (MS) a finalizat distribuirea către Direcțiile de Sănătate Publică a unei noi tranșe de 70.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între şase luni și trei ani la care este recomandată vaccinarea, anunţă hotnews.

De la DSP-uri, vaccinurile pot fi ridicate de medicii de familie, în cabinetele cărora sunt administrate gratuit. Campania de vaccinare antigripală gratuită a MS se adresează persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Pentru sezonul 2020-2021, MS a achiziţionat trei milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, pentru imunizarea cât mai multor persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Repartizarea dozelor de vaccin către Direcţiile de Sănătate Publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

Pe 14 septembrie 2020, MS a început campania de vaccinare prin distribuirea primelor 330.000 doze către direcţiile de sănătate publică în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Din categoriile de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, în acestă perioadă, specialiștii au recomandat vaccinarea, cu prioritate, a copiilor cu vârste între trei și cinci ani, în special a celor care sunt la prima imunizare de acest fel, și care necesită două doze, la interval de 30 de zile, gravide, persoane, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială, personal sanitar.

Ca în fiecare an, campania MS se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Având în vedere situația epidemiologică, MS recomandă și populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării.

De asemenea, MS solicită farmaciilor să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecInformațiile care îți sunt oferite azi pot...

ȘTIRI GdS

Noi gene asociate autismului şi altor patologii neurologice, descoperite...

Cercetătorii dintr-o echipă internaţională, care a avut o importantă participare spaniolă, au descoperit noi gene asociate autismului şi altor tulburări neurologice, relatează...

DSP Dolj vrea ca Spitalul CFR şi Spitalul Militar...

Spitalul CFR şi Spitalul Militar din Craiova ar putea să devină unităţi suport pentru Covid-19, susţine Iuliana Manea, director adjunct DSP Dolj.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca,...

Vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania AstraZeneca, generează un răspuns imun robust la persoanele în vârstă. Aceasta este categoria...

Managerul Spitalului de Urgenţă din Craiova: „Nu staţi acasă...

Directorul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care...

Va începe vaccinarea personalului medical de săptămâna viitoare, în...

În Marea Britanie, autoritățile responsabile de sănătatea publică sunt pregătite să înceapă distribuirea vaccinului Oxford AstraZeneca începând de lunea viitoare, potrivit The...

În ce condiții poate fi dată jos masca, în...

Într-o hotărâre discutată astăzi de dimineață în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență este prevăzut că persoanele din localitățile unde este obligatorie...