22.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateOMS: 2 milioane de decese de coronavirus nu sunt „imposibile”

OMS: 2 milioane de decese de coronavirus nu sunt „imposibile”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că decesele la nivel mondial ar putea atinge două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului.

Mike Ryan, directorul OMS pentru situaţii de urgenţă, a declarat că cifra ar putea fi chiar mai mare fără un efort internaţional comun, potrivit cnbc.com.

Implementarea tuturor alternativelor precum testarea, monitorizarea, carantina, izolarea, distanţarea socială, purtarea măştilor şi spălarea mâinilor sunt o necesitate în lupta contra virusului.

De asemenea, Ryan i-a îndemnat pe europeni să se întrebe dacă au făcut suficient pentru a evita restricţiile necesare blocării virusului.

„Timpul de acțiune este acum pentru fiecare aspect al acestei abordări strategice”, a spus Ryan. „Nu doar testarea și urmărirea, nu doar îngrijirea clinică, nu doar distanțarea socială, nu doar igiena, nu doar măștile, nu doar vaccinurile. Faceți totul. Și dacă nu facem totul, 2 milioane de decese nu sunt doar imaginabile, dar din păcate foarte probabil de realizat. ”

Maria Van Kerkhove, conducătorul tehnic al OMS privind pandemia Covid-19, a declarat că mai multe țări din Europa raportează o „tendință de creștere a cazurilor”. Această creștere se datorează parțial testării mai bune, dar a existat, de asemenea, o creștere „îngrijorătoare” a spitalizărilor Covid-19 și a internărilor în unități de terapie intensivă, a spus ea.

Numărul deceselor COVID-19 se apropie rapid de un milion în China, la nouă luni de la declanşarea epidemiei.

Cazurile de coronavirus au crescut cu 5%

Cazurile de coronavirus au crescut cu 5% sau mai mult comparativ cu acum o săptămână în Franța, Germania, Italia, Rusia, Spania, Ucraina și Regatul Unit, potrivit unei analize CNBC pe baza datelor Hopkins. „Suntem la sfârșitul lunii septembrie și nici măcar nu a început încă sezonul de gripă”, a spus Van Kerkhove. „Ceea ce ne îngrijorează este posibilitatea ca aceste tendințe să meargă într-o direcție greșită.” Organizația Națiunilor Unite pentru sănătate lucrează pentru a furniza vaccinuri Covid-19 populațiilor din întreaga lume prin intermediul facilității de acces la vaccin Covid-19 sau COVAX. Facilitatea își propune să colaboreze cu producătorii de vaccinuri pentru a proteja populațiile cele mai vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă și lucrătorii din domeniul sănătății.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS