11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOMS vrea să aibă 2 miliarde de doze de vaccin anti-Covid până la sfârşitul lui 2021

OMS vrea să aibă 2 miliarde de doze de vaccin anti-Covid până la sfârşitul lui 2021

Organizaţia Mondială a Sănătății vrea să aibă 2 miliarde de doze de vaccin disponibile până la sfârşitul anului viitor, scrie hotnews. Obiectivul este ca majoritatea oamenilor din toate ţările să fie vaccinaţi, nu toţi oamenii din doar câteva ţări, a declarat șeful OMS, Tedros Ghebreyesus.

Mai multe ţări din Europa se luptă deja cu un nou val de infectări cu coronavirus.

„Ne scufundăm sau înotăm împreună, cea mai rapidă metodă de a încheia pandemia şi de a accelera redresarea economică este să ne asigurăm că unii oameni sunt vaccinaţi în toate ţările, nu toţi oamenii din unele ţări. Sondajele de opinie recente arată că o majoritate copleşitoare de oameni sprijină accesul echitabil către vaccinuri. Obiectivul nostru este acela de a dispune de 2 miliarde de doze de vaccin până la sfârşitul anului 2021“, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS şi partenerii săi vor începe de acum să semneze acorduri oficiale cu producătorii de vaccinuri pentru a obţine dozele necesare „cu scopul de a pune capăt fazei acute a pandemiei până la sfârşitul anului 2021“, a transmis OMS într-un comunicat.

În contextul în care numeroase ţări nu dispun de resurse pentru a dezvolta vaccinuri proprii, OMS a anunţat în urmă cu câteva săptămâni lansarea, în colaborare cu Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), a unui dispozitiv de acces mondial la un vaccin contra COVID-19, cunoscut sub denumirea de COVAX (COVID-19 Vaccine Global Access).

Mecanismul COVAX face parte din ACT-Accelerator, dispozitivul internaţional creat de ONU pentru a accelera accesul echitabil la mijloacele de luptă împotriva COVID-19. ONU a primit deocamdată doar 3 miliarde de dolari din suma cerută de 38 de miliarde de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS