12.8 C
Craiova
luni, 26 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Administrarea de plasmă convalescentă în formele severe de Covid-19 crește supraviețuirea

Administrarea de plasmă convalescentă în formele severe de Covid-19 crește supraviețuirea

Administrarea de plasmă convalescentă ajută de fapt la accelerarea recuperării după forme severe de COVID-19? O echipă de cercetători condusă de dr. Nicole Bouvier, de la Spitalul Mount Sinai din New York, a urmărit 39 de pacienți spitalizați cu COVID-19.

Până la momentul în care acești pacienți au primit o transfuzie de plasmă, 87% au necesitat oxigen suplimentar pentru a respira, iar 10% erau pe ventilatoare, potrivit Hotnews.

Pacienții au avut o vârstă medie de 55 de ani și puține comorbidități inițiale, în afară de obezitate. Au primit plasmă convalescentă în medie la 4 zile după internare.
Datele celor 39 de pacienți au fost comparate cu cele ale altor 156 de pacienți cu COVID-19 cu simptome și istoric medical similare, internați în aceeași perioadă, care însă nu au primit plasmă.

Studiul a fost publicat pe 15 septembrie în revista Nature Medicine.
Pacienții care au primit plasmă convalescentă și pacienții „martor“ din grupul de control au avut același necesar de oxigen suplimentar în ziua 0.

Plasma este componenta sângelui care conține anticorpi ai sistemului imunitar. Așa-numita „plasmă convalescentă” de la supraviețuitorii COVID-19 este bogată în anticorpi împotriva SARS-CoV-2 și administrarea plasmei la pacienții cu COVID-19 i-ar putea ajuta să lupte împotriva bolii.

S-a constatat un beneficiu semnificativ de supraviețuire pentru cei care au primit plasmă convalescentă

La 14 zile după ce au primit terapia cu plasmă, 18% dintre pacienți au necesitat în continuare suplimentarea cu oxigen. Asta în comparaţie cu 28% dintre cei din grupul de control care nu primiseră plasmă.
La finalul studiului, 13% dintre persoanele care au primit plasmă convalescentă au murit, comparativ cu 24% dintre cei care nu au primit.

După ajustarea duratei simptomelor înainte de internare și expunerea la antibiotice cu spectru larg și anticoagulante, în urma analizei, s-a constatat un beneficiu semnificativ de supraviețuire pentru cei care au primit plasmă convalescentă.

Studiul oferă dovezi în sprijinul transfuziei de plasmă convalescentă

Studiul oferă dovezi în sprijinul transfuziei de plasmă convalescentă ca o intervenție eficientă în COVID-19. Datele preliminare sugerează un beneficiu în ceea ce privește scăderea moralității.

Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma aceste constatări și pentru a trage concluzii definitive cu privire la eficacitatea administrării de plasmă pentru tratamentul COVID-19 la diferite populații, a concluzionat echipa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Pacient găsit spânzurat de gratiile unei fereste, la...

Un pacient a fost găsit spânzurat luni...

ȘTIRI GdS

Noi gene asociate autismului şi altor patologii neurologice, descoperite...

Cercetătorii dintr-o echipă internaţională, care a avut o importantă participare spaniolă, au descoperit noi gene asociate autismului şi altor tulburări neurologice, relatează...

DSP Dolj vrea ca Spitalul CFR şi Spitalul Militar...

Spitalul CFR şi Spitalul Militar din Craiova ar putea să devină unităţi suport pentru Covid-19, susţine Iuliana Manea, director adjunct DSP Dolj.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca,...

Vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania AstraZeneca, generează un răspuns imun robust la persoanele în vârstă. Aceasta este categoria...

Managerul Spitalului de Urgenţă din Craiova: „Nu staţi acasă...

Directorul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care...

Va începe vaccinarea personalului medical de săptămâna viitoare, în...

În Marea Britanie, autoritățile responsabile de sănătatea publică sunt pregătite să înceapă distribuirea vaccinului Oxford AstraZeneca începând de lunea viitoare, potrivit The...

În ce condiții poate fi dată jos masca, în...

Într-o hotărâre discutată astăzi de dimineață în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență este prevăzut că persoanele din localitățile unde este obligatorie...