13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCazuri Covid la şcolile din Dolj. DSP evită să dea numele unităţilor afectate

Cazuri Covid la şcolile din Dolj. DSP evită să dea numele unităţilor afectate

7 elevi şi 5 profesori din Dolj au fost confirmaţi cu coronavirus de la începutul anului şcolar în Dolj. Datele au fost transmise de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj la o solicitare GdS, în urma informaţiei că doi elevi ai Şcolii nr. 24 au fost confirmaţi cu coronavirus după ce au fost prezenţi la cursuri.

DSP Dolj nu a vrut să precizeze, însă, la ce alte unităţi şcolare au mai fost depistate cazuri Covid, fără a menţiona motivul lipsei de transparenţă.

Informaţii secrete?

Şcoala nr. 24, unde învaţă doi fraţi confirmaţi cu coronavirus, în clase diferite, este la un pas distanţă de a fi închisă. La 3 cazuri Covid, unităţile de învăţământ intră în scenariul roşu.
Cu privire la celelalte şcoli afectate, în răspunsul transmis redacţiei GdS, DSP Dolj, scrie că „De la începutul anului școlar și până azi au fost confirmați 7 elevi și 5 profesori, luându-se măsurile conform Ghidului din ordinul MS 1494/2020 secțiunea 4 si anexa 1”.

După ce DSP ne-a transmis că nu poate da numele instituţiilor de învăţământ, fără a motiva refuzul, am transmis o solicitare scrisă către instituţie în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cerând numele unităţilor şcolare unde există cazuri confirmate şi numărul claselor de la respectivele unități unde au fost suspendate cursurile ca urmare a depistării elevilor și profesorilor infectați.
Aşteptăm răspunsul instituţiei, care nu are niciun fundament legal pentru ascunderea acestor informaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS