14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateVaccinul companiei chineze Sinovac, testat pe copii şi adolescenţi

Vaccinul companiei chineze Sinovac, testat pe copii şi adolescenţi

Compania farmaceutică chineză Sinovac va începe pe 28 septembrie să testeze vaccinul său anti-Covid pe copii şi adolescenţi după ce testele efectuate asupra adulţilor, aflate în fază finală, au dat rezultate bune, anunţă agerpres, citând EFE.

Sinovac anunţase pe 9 septembrie că rezultatele testelor vaccinului său CoronaVac din fazele 1 şi 2 au dovedit „o bună siguranţă şi imunogenicitate“ la adulţi sănătoşi cu vârste peste 60 de ani, precum şi la cei cu vârste între 18-59 de ani.

Nivelurile de anticorpi la adulţii peste 60 de ani au fost uşor mai mici decât cele prezente în urma testelor efectuate pe categoriile de vârstă mai tinere.

Obţinerea unui vaccin care să poată fi administrat întregii populaţii, inclusiv copii şi adolescenţi, este un element-cheie pentru a preveni reizbucnirea unui nou focar de infecţie în şcoli şi grădiniţe.

Testele vor începe pe 28 septembrie în provincia nord-orientală chineză Hebei, din vecinătatea Beijingului.

Vaccinul Sinovac, testat în mai multe ţări

Vaccinul companiei Sinovac, care în America Latină se produce în cooperare cu institutul brazilian Butantan, cu sediul la Sao Paulo, se află în ultima fază a testelor clinice pe scară largă asupra adulţilor, în ţări precum Brazilia, Indonezia sau Turcia.

Agenţia Naţională de Supraveghere Sanitară (Anvisa) din Brazilia a autorizat testarea vaccinului companiei Sinovac asupra a 9.000 de voluntari.

Compania a asigurat livrarea către Brazilia a 46 de milioane de doze de CoronaVac până în decembrie şi a altor 16 milioane de doze pentru primul trimestru al anului 2021.

Aproximativ 90 la sută dintre angajaţii companiei farmaceutice chineze şi familiile lor au primit deja o doză de vaccin, au anunţat responsabilii companiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS