11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateUpdate: Copilul internat la terapie intensivă după ce s-a infectat cu COVID, în stare staționară

Update: Copilul internat la terapie intensivă după ce s-a infectat cu COVID, în stare staționară

Primul copil din România internat la terapie intensivă după ce s-a infectat cu coronavirus este în stare staționară, dar are toate organele afectate. El nu suferea de alte afecțiuni, înainte de infectare, potrivit Hotnews.

Copilul infectat cu coronavirus internat la Spitalul Gomoiu, primul din România care a ajuns într-o secție de terapie intensivă, este „în stare staționară spre bine“, dar are toate organele afectate. El nu suferea de alte afecțiuni medicale înainte de infectarea cu SARS-Cov2. Anunţul a fost făcut astăzi de reprezentanții spitalului.

„Este un copil fără antecedente semnificative anterioare“, au explicat medicii de la Spitalul Gomoiu. Copilul a ajuns la terapie intensivă după ce a suferit un sindrom multisistemic inflamator, o reacție inflamatorie multisistemică exagerată, spun medicii de la Spitalul Gomoiu. Aceştia care subliniază, însă, că nu orice copil infectat cu SARS va face acest sindrom, „este foarte rar“.

Copilul a ajuns la Spitalul Gomoiu din București prin transfer de la Buzău, unde i s-a pus inițial diagnosticul prezumtiv meningo-encefalită, spun reprezentanții Spitalului Gomoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS