1.9 C
Craiova
vineri, 4 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Spitalul Județean a găsit un biolog pentru Laboratorul de testare COVID

Spitalul Județean a găsit un biolog pentru Laboratorul de testare COVID

După mai multe luni de încercări, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a reușit să încadreze un biolog în cadrul Laboratului de genetică moleculară, unde se realizează testele COVID.

Au fost două încercări pentru angajarea pe perioadă determinată a doi biologi la Laboratorul de analize, însă nimeni nu a fost interesat de cele două posturi anunțate de către conducerea unității medicale că sunt disponibile.

Între timp, s-a lucrat cu personal adus, prin transfer, de la alte laboratoare din județ. În disperare de cauză, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au decis să transforme posturile în biolog debutant, în speranța că vor apărea candidați.

Astfel, s-au înscris la selecție două candidate, însă una dintre acestea nu a mai depus dosarul cu documentele necesare. A fost validat însă dosarul celeilalte candidate și s-a hotărât selectarea acesteia pentru angajare. Prin urmare, Laboratorul de genetică moleculară de la Târgu Jiu va beneficia de săptămâna aceasta de un biolog.

Speră să crească numărul de teste

Se speră ca prin această angajare să crească numărul de teste prelucrate de către personalul unității. Media zilnică a testelor COVID efectuate la Laboratorul de genetică moleculară de la Târgu Jiu este de 130 – 150. Personalul este foarte solicitat și orice om în plus este mai mult decât necesar.

Este de așteptat ca după începerea anului școlar numărul de probe prezentate să crească. Este de amintit că județul Gorj și Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu beneficiază de un Laborator COVID încă din luna aprilie a acestui an.

Clădirea a fost construită cu bani de la unitatea medicală, în jur de 200.000 de lei, iar echipamentele au fost achiziționate în urma unor donații de 200.000 de euro venite din partea unei asociații a oamenilor de afaceri din Gorj.

Patru posturi vacante de brancardier la UPU SMURD

Tot în această săptămână a fost programat, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, proba interviului pentru încadrarea a patru brancardieri. Aceștia sunt necesari Unității Primiri Urgențe – SMURD, din instituție.

Săptămâna trecută a fost contestată proba interviului și aceasta a fost reprogramată pentru data de vineri, 18 septembrie. Unul dintre cei patru candidați selectați a contestat faptul că primul interviu nu a fost înregistrat audio-video.

De asemenea, a fost depusă o contestație și în privința modului Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a admis contestațiile și a decis anularea probei interviului și reprogramarea examinării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscopul de weekend

BerbecAi o atitudine pozitivă, iar asta îți...

ȘTIRI GdS

Protocolul pentru tratamentul COVID a fost actualizat și unele...

Protocolul pentru tratamentul COVID a fost actualizat și unele reguli se schimbă. Plasma, de exemplu, nu şi-a dovedit eficienţa, motiv pentru care...

Tineri gorjeni, suspectați că aveau asupra lor substanțe ilegale

Patrula mixtă de ordine publică a depistat ieri trei tineri cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani, din comuna Ciuperceni,...

36 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

În județul Gorj au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 36 de cazuri noi de coronavirus. Situația epidemiologică, la nivelul județului...

Un participant la testele clinice pentru vaccinul împotriva COVID-19...

Yasir Batalvi, un tânăr participant la testele clinice pentru vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de compania farmaceutică Moderna, a vorbit într-un interviu pentru CNN despre...

SJU Craiova vrea relocarea secției ATI Covid într-o construcție...

Spitalul Județean de Urgență din Craiova intenționează să mute secția de terapie intensivă Covid într-o construcție modulară, lângă Unitatea de Primiri Urgențe....

Târgu Jiu: Rectificare de buget pentru plata drepturilor persoanelor...

Drepturile persoanelor cu handicap grav și indeminzatiile însoțitorilor acestora din Târgu Jiu vor fi achitate în perioada imediat următoare din economii pe...