5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUrsula von der Leyen cere o „Uniune Europeană a sănătăţii“

Ursula von der Leyen cere o „Uniune Europeană a sănătăţii“

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat astăzi că Uniunea Europeană va crea propria agenţie de cercetare biomedicală. De asemenea, va convoca un summit global privind sănătatea, anul viitor, în Italia, într-o încercare de a se pregăti mai bine pentru viitoarele pandemii.

Preşedinta Comisiei Europene a făcut apel la o „Uniune Europeană a sănătăţii“ şi la consolidarea sistemului european de sănătate, potrivit Agerpres.
Ea a anunţat că va propune întărirea Agenţiei Europene a Medicamentelor şi a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. De asemenea, va mai propune şi crearea unei agenţii europene pentru cercetare şi dezvoltare avansate în domeniul biomedical, aşa cum există în SUA.

„Programul UE pentru sănătate trebuie să reziste probei timpului“

„Şi pentru că aceasta a fost o criză globală, trebuie să învăţăm lecţiile globale. De aceea, împreună cu premierul (italian Giuseppe) Conte şi preşedinţia italiană a G20, voi convoca un summit global privind sănătatea pentru anul viitor în Italia“, a spus Ursula von der Leyen, în primul său discurs privind starea Uniunii susţinut în Parlamentul European.

„Trebuie să facem astfel încât noul nostru program ‘UE pentru sănătate’ să reziste probei timpului“, a declarat ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS