5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAnticorpul ”biotehnologic” reduce numărul internărilor la aproape jumătate la pacienții Covid-19

Anticorpul ”biotehnologic” reduce numărul internărilor la aproape jumătate la pacienții Covid-19

Compania Eli Lilly a spus astăzi că datele provizorii ale testelor cu tratamentul său experimental bazat pe anticorpi reduce la jumătate nevoia spitalizării la pacienții cu forme moderate de Covid – 19, relatează Reuters.

Este vorba despre un anticorp monoclonal – adică reprodus într-un număr nelimitat de copii în laborator, pornind de la o celulă umană – derivat în acest caz din sângele unuia dintre primii pacienți vindecați în SUA.

Studiile clinice intermediare au testat trei doze diferite de LY-CoV555, un tratament bazat pe anticorpi care vizează recunoașterea și blocarea noului coronavirus, prevenind astfel răspândirea infecției.

Analiștii se așteaptă ca tratamentul să ajute unii dintre pacienți, în timp ce distribuția la scară largă a vaccinurilor experimentale este așteptată să fie un proces îndelungat.

Multe companii, inclusiv Regeneron Pharmaceuticals Inc și Vir Biotechnology, de asemenea testează tratamente pe bază de anticorpi împotriva Covid-19. Sunt primele medicamente care sunt concepute pentru a lupta în mod specific cu Covid-19.

Din cei 302 pacienți tratați cu trei doze diferite de LY-CoV555, cinci sau 1,7% au avut nevoie de spitalizare sau au vizitat Unitatea de Primiri Urgențe, comparativ cu 6% sau 9% din 150 care au primit Placebo, a spus compania.
Doar doza mijlocie, 2.800 miligrame, a atins țelul principal de a reduce încărcătura virală la pacienți comparativ cu placebo după 11 zile de tratament, a spus Lilly.

Nu au fost raportate efecte adverse sau decese în timpul testelor.

Lilly a spus că așteaptă să publice rezultatele analizei intermediare și să discute următorii pași cu instituțiile de reglementare.
Compania a spus că studiul, care este în curs, a înscris 800 de pacienți cu forme moderate de Covid-19. Studiul testează de asemenea și LY-CoV555 în combinație cu un alt tratament bazat pe anticorpi, LY-CoV016.
Anticorpii, administrați intravenos, sunt de asemenea testați pentru prevenirea Covid-19 la rezidenți și angajați din instituții de îngrijire pe termen lung a pacienților deja spitalizați din cauza Covid-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS