7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRecord de pacienţi confirmaţi cu Covid într-o singură zi la SJU Craiova

Record de pacienţi confirmaţi cu Covid într-o singură zi la SJU Craiova

Duminică, 13 septembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova a avut parte de un record negativ al pacienţilor internaţi în spital confirmaţi cu Covid în 24 de ore. 15 persoane ajunse la Unitatea pentru Primiri Urgenţe (UPU) au fost depistate cu noul coronavirus.

„Am avut 15 cazuri confirmate într-o singură zi, ca niciodată. E vorba de pacienţi veniţi în UPU, cărora le-au fost prelevate probe sâmbătă. Rezultatele au venit duminică. Mulţi dintre ei au fost redirecţionaţi către Infecţioase. Noi mai avem, în prezent, 6 pacienţi care sunt internaţi la ATI. Doar cazurile de terapie intensivă rămân la SJU. Dar avem, în schimb, mulţi suspecţi. Mai ţinem unii pacienţi în aria de lângă ATI, tot la etajul IV, amenajat pentru Covid, dar e nevoie şi de personal pentru a-i trata”, a menţionat Laurenţiu Ivanovici, managerul SJU Craiova, pentru Gazeta de Sud.

Managerul spitalului judeţean spune că laboratorul de genetică al SJU Craiova prelucrează cu prioritate probele pacienţilor suspecţi din UPU şi de la ATI pentru a putea să gestioneze problema locurilor: „După venirea rezultatelor, unele fiind negative, se mai eliberează din locuri”, spune Ivanovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS