2 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăSanatateAutoritățile din China au anunțat că nu vor vaccina întreaga populație împotriva noului coronavirus

Autoritățile din China au anunțat că nu vor vaccina întreaga populație împotriva noului coronavirus

Autoritățile din China au anunțat că nu vor vaccina întreaga populație împotriva noului coronavirus. Vor fi vaccinaţi doar angajații din sistemul medical și persoanele din domeniile cu risc crescut, relatează CNN.

„De la primul val de îmbolnăviri cu Covid-19 din Wuhan, China a supraviețuit impactului cu boala în repetate rânduri. În prezent, nu există nevoia unui vaccinări în masă, deși acest lucru ar putea să se schimbe”, a spus șeful Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din China, Gao Fu.

Numărul infectărilor a rămas constant scăzut încă din primăvară

Numărul infectărilor a rămas constant scăzut încă din primăvară. Puținele focare care au mai apărut sporadic în unele zone ale țării au fost imediat carantinate la nivel general. Beijingul a raportat sâmbătă 80 de cazuri noi. Dintre acestea, doar 10 simptomatice, toate fiind cazuri „importate”.

Posibilele doze de vaccin vor fi prioritizate pentru angajații din sistemul sanitar

Gao Fu a precizat că posibilele doze de vaccin vor fi prioritizate pentru angajații din sistemul sanitar. Cetățenii chinezi care lucrează în străinătate în zone de risc și alte persoane care lucrează în domenii cu risc crescut precum restaurante și școli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS