17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePiatra de alaun, antiperspirant şi tratament după epilare

Piatra de alaun, antiperspirant şi tratament după epilare

Piatra de alaun este un mineral bogat în potasiu ce se extrage sub formă de rocă. Ca aspect, seamănă cu un cristal semiopac sau cu un drob de sare. Este folosită încă din antichitate inițial ca un mod de a limpezi apa tulbure și plină de nămol. Pe parcurs, a început să fie utilizată în medicină datorită proprietăților sale astringente și antiseptice.
Pentru că piatra de alaun este hipoalergenică, astringentă, antiseptică și are proprietăți antiperspirante este utilizată adesea în locul deodorantului antiperspirant.

Deodorant fără efecte nocive

Pe scară largă este folosită ca deodorant natural. Piatra de alaun strânge porii și reglează transpirația, neutralizând în același timp mirosurile neplăcute, prin stoparea proliferării bacteriilor. Se aplică pe pielea curată și umezită în prealabil, dar poate fi umezită și suprafața pietrei înainte de a fi aplicată pe piele. Este ideală ca prim deodorant pentru copii și adolescenți, fiind naturală. Lasă pielea să respire și nu intervine asupra glandelor sudoripare, forțându-le să se închidă.

În loc de apă, pielea sau piatra de alaun poate fi umezită cu apa florală preferată pentru a spori beneficiile pe care piatra de alaun le aduce pielii. De asemenea, neavând niciun fel de miros, apa florală poate adăuga o aromă plăcută. Se recomandă utilizarea unei ape florale hidratante în cazul pielii care se deshidratează ușor. Piatra de alaun este astringentă și poate cauza uscarea teguentului dacă este folosită excesiv. Datorită proprietăților sale astringente, piatra de alaun poate fi folosită pentru dezinfectarea și grăbirea vindecării zonelor acneice. Fiind hipoalergenică, nu cauzează reacții alergice nici în cazul pielii foarte sensibile.

Este ideală ca after-shave pentru bărbați. După bărbierit, pe pielea încă umedă, acționează ca un antiseptic, previne iritațiile cauzate de lama de ras. În același timp are proprietăți hemostatice și oprește eventualele mici sângerări cauzate de bărbierit, împrospătând pielea și oprind proliferarea bacteriilor.

Beneficii după epilare

Poate fi utilizată cu succes după epilare. Calmează eventualele iritații și previne creșterea rapidă a părului nedorit atunci când este reaplicată.

Piatra de alaun calmează mușcăturile de insecte și poate acționa ca un repelent natural. Este foarte important ca piatra de alaun să fie umezită sau aplicată pe pielea umedă pentru a fi utilizată. Fie că se folosește apă sau o apă florală pentru umezire, nu ar trebui trecută peste piele mai mult de 5-10 secunde. Proprietățile sale astringente pot usca pielea și de aceea se recomană utilizarea unei ape florale hidratante, cum ar fi apa de trandafir, în cazul pielii uscate sau sensibile.

Se aplică întotdeauna pe pielea spălată, curată. Neavând niciun fel de componentă olfactivă nu ascunde mirosurile neplăcute, ci doar le previne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS