5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDupă o viaţă în slujba medicinei, dr. Cristiana Pîrşoi a pierdut lupta cu Covid

După o viaţă în slujba medicinei, dr. Cristiana Pîrşoi a pierdut lupta cu Covid

Medicul de familie Cristiana Pîrşoi a decedat la sfârşitul săptămânii trecute după ce starea sa de sănătate s-a agravat constant în urma contractării virusului Sars-Cov2. Colegii de breaslă au făcut anunţul pe reţelele de socializare. Fiica sa lansase un apel pentru donarea de plasmă în urmă cu trei zile şi reuşise să mobilizeze mai mulţi oameni din Dolj. În ciuda tuturor eforturilor, medicul doljean nu a mai putut fi salvat.

A ajuns la spital în stare gravă

Dr. Cristiana Pîrşoi era internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, la secţia de terapie intensivă. Managerul spitalului, Laurenţiu Ivanovici, spune că medicul a ajuns în stare gravă la unitatea medicală, la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„A ajuns la noi într-o stare deja gravă şi a fost internată la Terapie Intensivă. Medicii au făcut toate eforturile pentru a o salva. A fost colega lor. A reuşit să i se administreze şi plasma, chiar de două ori, dar, din păcate, nu a putut fi salvată”, a transmis managerul SJU Craiova. Laurenţiu Ivanovici spune că inclusiv preşedintele Societăţii de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. Dorel Săndesc, s-a interesat de starea medicului doljean şi a vorbit cu şeful secţiei ATI de la SJU Craiova, dr. Marius Novac. „Au discutat de tratamentul administrat, chiar prof. Săndesc a spus că mai mult decât s-a făcut nu se putea. Echipa a intenţionat să încerce şi cu ozonoterapie, dar, din păcate, medicii nu au mai apucat”, a mai spus Ivanovici.

Dr. Pîrşoi avea 60 de ani şi suferea de diabet. Medicul a stat internat la Spitalul Judeţean câteva zile.

„A fost o persoană deosebită, un profesionist de excepţie, dedicat pacienţilor”, a transmis dr. Carmen Dogaru, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Suntem asaltaţi, secţia Covid e aproape plină”

Laurenţiu Ivanovici a spus că secţia ATI de la SJU Craiova este aproape plină. „Suntem asaltaţi. Se mai face loc atunci când cineva a decedat sau când starea unui pacient se îmbunătăţeşte suficient ca să poată fi transferat la Spitalul de Boli Infecţioase”.
Judeţul Dolj se apropie de 2000 de cazuri confirmate de coronavirus. La ultima informare, transmisă luni dimineaţa, erau raportate 1967 de persoane depistate cu Sars-Cov2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS