23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateTătaru: Există câteva cazuri de reinfectare în România, care sunt studiate de specialişti

Tătaru: Există câteva cazuri de reinfectare în România, care sunt studiate de specialişti

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat, astăzi, că la nivelul ţării există „câteva“ cazuri de reinfectare cu noul coronavirus. În acest moment sunt studiate de specialişti, potrivit Agerpres.

„Se discută la nivelul grupurilor ştiinţifice reinfectări în contextul unor posibile tulpini noi apărute. (…) Sunt câteva cazuri care au fost declarate (în România – n.r.). În acest moment le studiem“, a spus Tătaru.

România este în cea de-a doua fază a primului val pandemic

Totodată, Nelu Tătaru a precizat faptul că România este acum în cea de-a doua fază a primului val pandemic, pe un platou. Acesta speră să poată fi menţinut acest platou în condiţiile în care luna septembrie va fi una aglomerată şi grea. Asta din cauza începerii anului şcolar, a alegerilor, dar şi a reîntoarcerii românilor din concedii.

„Suntem în cea de-a doua fază a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper să îl menţinem în contextul unei luni septembrie destul de aglomerate şi cu o creştere pe care preconizăm sperăm noi mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…) Ne pregătim pentru o lună destul de grea atât pentru cei care gestionăm (…), cât şi pentru cei care vor contribui la menţinerea unei stări sau a unei situaţii pe care să o putem controla“, a mai spus ministrul Sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS