20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCovid-19 a triplat numărul persoanelor cu anxietate

Covid-19 a triplat numărul persoanelor cu anxietate

Problemele de sănătate mintală s-au accentuat în perioada pandemiei de COVID-19. Potrivit unui studiu recent, numărul persoanelor cu anxietate s-a triplat în această perioadă, iar numărul celor cu depresie a crescut de patru ori.

Raport SUA: 41% dintre adulţi cu dezechilibre mentale

Un nou raport guvernamental al SUA a reliefat că aproximativ 41% dintre adulții chestionați la sfârșitul lunii iunie au raportat probleme de sănătate mintală, arată 360medical.ro. Rezultatele, bazate pe sondajele efectuate de Centrele din SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor în perioada 24-30 iunie 2020, arată că „un sfert din respondenți au raportat simptome ale tulburărilor legate de traume și de stres”. Aceasta reprezintă o creștere mare față de 2019, mai ales că numărul americanilor care suferă de o tulburare de anxietate s-a triplat până la sfârșitul lunii iunie față de aceeași perioadă a anului trecut. Aproximativ 1 din fiecare 10 respondenți au spus, de asemenea, că au început sau au crescut consumul de alcool sau droguri ilicite în timpul pandemiei.

Studiul s-a bazat pe sondaje online efectuate în rândul a peste 5.400 de americani cu vârsta de peste 17 ani. Unii au participat deja la sondaje similare efectuate în aprilie și mai. Gândurile suicidare sunt un motiv de îngrijorare fiindcă în comparație cu datele din 2018, „aproximativ de două ori mai mulți respondenți au raportat că se gândesc la sinucidere în ultimele 30 de zile”, se arată în raport.
Studiul a constatat că ratele de anxietate, depresie, abuz de substanțe și gânduri de suicid au fost cele mai răspândite în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, iar prevalența acestor probleme a scăzut progresiv cu vârsta.

Un alt studiu a scos la iveală că peste 88.000 de americani au dezvoltat anxietate sau depresie, ca urmare a pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS