17.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateCe se întâmplă cu un copil dacă face febră la școală

Ce se întâmplă cu un copil dacă face febră la școală

În fiecare unitate de învățământ va fi amenajată o sală pentru situația în care vor exista elevi cu simptome de boală, potrivit normelor propuse de Ministerul Sănătății, pentru noul an școlar. Nelu Tătaru a explicat că elevul va fi dus acolo de către un cadru didactic, apoi preluat de către părinți. În cazul unei urgențe imediate, se va suna la 112, cu acordul părintelui.

Întrebat, astăzi, în conferința de presă, ce se întâmplă cu copiii care vor face febră, de exemplu, la școală, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că acel copil va fi însoțit de către un profesor în sala special amenajată în școală pentru astfel de situații. Profesorul va lua apoi legătura cu părintele, care va decide dacă va merge cu copilul la spital.

În conferința comună cu ministrul Educației, Nelu Tătaru a mai spus că se va renunța la declarația pe propia răspundere pentru părinți, propusă în draftul cu propunerile Ministerului Sănătății:

  • „Nu va mai exista acea declaraţie pe propria răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem responsabilitatea acelui triaj observaţional din informarea părintelui sau observarea elevului, precum şi adaptarea sau nu după un triaj observaţional către un triaj epidemiologic, existenţa unui personal medical calificat care să facă acest triaj epidemilogic, existenţa unei zone de izolare unde copiii care prezintă simptomatologie respiratorie să poată fi la un moment dat cantonaţi până la o evaluare medicală în contextul în care putem avea un diagnostic sau o supoziţie de diagnostic.
  • Nicio decizie nu va fi luată fără să aibă acordul părintelui. O urgenţă imediată fiind cea care va solicita anunţarea 112 şi merge către o unitate spitalicească”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS