3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMinistrul Sănătăţii se aşteaptă la o scădere a numărului de cazuri de COVID-19

Ministrul Sănătăţii se aşteaptă la o scădere a numărului de cazuri de COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că se aşteaptă la scăderea numărului de cazuri de COVID-19. Aceasta nu va fi una rapidă, ci treptată, de la o săptămână la alta. Alte 1.504 de cazuri noi de coronavirus – un record absolut – au fost raportate în România în ultimele 24 de ore. Au fost efectuate peste 25.000 de teste, potrivit Digi 24.

„Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri. Nu foarte rapidă, dar va fi o scădere de la o săptămână la alta. Am simţit acest lucru în ultimele două săptămâni, dar nu am scăpat de pericol. Condiţiile rămân aceleaşi. Nu în spital se tranşează această pandemie“, a declarat ministrul Sănătății.

În jur 150 – 170 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt ventilaţi mecanic

În jur 150 – 170 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt ventilaţi mecanic, potrivit lui Nelu Tătaru. „Avem, în prezent, în jur de 1.050 de paturi de terapie intensivă COVID complet utilate, dedicate patologiei COVID. Avem până în 500 de cazuri zilnic aflate în această terapie intensivă şi până în 150 – 170 de cazuri care necesită ventilaţie mecanică invazivă“, a explicat ministrul Sănătății.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS