20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateManagerul Filantropia dezminte afirmaţiile angajaţilor: "Sunt minciuni cu rea-voinţă"

Managerul Filantropia dezminte afirmaţiile angajaţilor: „Sunt minciuni cu rea-voinţă”

Managerul spitalului „Filantropia” dezminte afirmaţiile făcute de unul dintre angajaţii unităţii medicale, care a acuzat că personal medical infectat cu Covid s-a prezentat la spital cu febră.

După ce Liviu Radu contracara această acuzaţie spunând că orice cadru medical cu simptome Covid a fost trimis acasă, directorul revine cu informaţii suplimentare.

Acesta spune că toate cadrele medicale sunt monitorizate atent: „Fiecare persoană are o fişă pe zile, unde se notează dacă are simptome, temperatură. Acest lucru se întâmplă în fiecare dimineaţă, pentru cei care intră în tură”, specifică Radu.

Pe fondul infectării a 12 cadre medicale din secţia de hematologie a spitalului, managerul Filantropia subliniază că fiecare persoană din secţie este testată odată la 7 zile. Din 3 în 3 zile, noi facem teste la ture de personal. Şeful de secţie este extrem de atent. Dacă unul dintre angajaţi e suspect, imediat este izolat. De aceea şi avem mai puţin personal în secţie, pentru că mulţi se află în izolare. Tocmai pentru că am vrut să minimizăm riscurile şi să evităm extinderea infectărilor. Aşa că afirmaţiile făcute de acel angajat sunt total neadevărate. Este o minciună cu rea-voinţă”, declară Liviu Radu.

Managerul spitalului a mai spus că, în urmă cu o lună, în urma unui control DSP, inspectorii au confirmat că procedurile sunt în regulă. Radu spune şi că în urma celor mai recente teste, niciun pacient internat sau cadru medical nu a mai fost depistat pozitiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS