17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUn nou test de salivă pentru depistarea COVID-19, aprobat în SUA

Un nou test de salivă pentru depistarea COVID-19, aprobat în SUA

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a autorizat, în regim de urgenţă, un test de salivă pentru COVID-19, dezvoltat de Universitatea din Illinois. Anunţul a fost făcut miercuri de reprezentanţii universităţii, potrivit NBC.

Testul de salivă dezvoltat de Universitatea din Illinois, numit I-COVID, necesită o cantitate mică de salivă. Aceasta se recoltează într-o eprubetă sterilă, iar rezultatele pot fi obţinute în câteva ore, conform unui comunicat de presă al instituţiei. Până acum, majoritatea testelor pentru depistarea noului coronavirus implicau utilizarea unui tampon nazofaringian, lung şi invaziv.

Universitatea preconizează că va testa până la 20.000 de persoane pe zi

Universitatea a efectuat peste 50.000 de astfel de analize de la punerea la dispoziţie a testului membrilor facultăţii, personalului instituţiei şi studenţilor, în luna iulie. Reprezentanţii instituţiei preconizează că vor testa până la 20.000 de persoane pe zi după începerea semestrului de toamnă, la 24 august.

„Testarea directă a salivei poate rezolva dificultăţile legate de timp, costuri şi consumabile“

„Testarea directă a salivei poate rezolva dificultăţile legate de timp, costuri şi consumabile. Testul nostru are, de asemenea, caracteristici unice ce permit testarea rapidă şi frecventă pe scară largă”, a declarat Martin Burke, profesor de chimie care a ajutat la proiectarea testului.

Preşedintele Sistemului Universităţii din Illinois, Tim Killeen, a declarat că această tehnologie de pionierat este una „revoluţionară”. Aceasta „va ajuta la protejarea vieţilor”. La rândul său, guvernatorul Illinois, J.B. Pritzker, a spus că „statul Illinois aşteaptă cu nerăbdare să fie cel mai important client” al testului.

llinois a raportat miercuri 2.295 de noi cazuri confirmate de COVID-19, cel mai mare bilanţ zilnic înregistrat după 24 mai

Departamentul de Sănătate Publică din Illinois a raportat miercuri 2.295 de noi cazuri confirmate de COVID-19. Acesta este cel mai mare bilanţ zilnic înregistrat după 24 mai. Până miercuri, acest stat a raportat 211.889 cazuri confirmate, inclusiv 7.806 de decese.

Un alt test de salivă pentru detectarea COVID-19, a fost autorizat săptămâna aceasta de FDA

Un alt test de salivă pentru detectarea COVID-19, ce poate produce un rezultat după doar câteva ore, a fost autorizat săptămâna aceasta de FDA. Testul denumit SalivaDirect – cel de-al cincilea test de salivă pentru detectarea COVID-19 autorizat – nu necesită echipamente sau tehnologii speciale. Modul de aplicare va fi pus imediat la dispoziţia laboratoarelor de pe teritoriul SUA, conform unui comunicat al FDA.

Testul a fost aplicat recent jucătorilor de baschet din NBA

Dezvoltat de cercetătorii de la Yale School of Public Health, acest test a fost aplicat recent jucătorilor de baschet din NBA şi staffului echipelor pentru a-i fi probată eficienţa.

Universitatea Yale nu doreşte să comercializeze acest test. Aceasta va oferi instrucţiuni pentru folosirea sa în cadrul unui protocol „open source”. Orice laborator poate urma protocolul pus la dispoziţie de Universitatea Yale pentru a aplica aceste teste care necesită reactivi chimici comuni, conform FDA.

Cercetătorii susţin că testul SalivaDirect poate fi aplicat rapid la nivelul întregului teritoriu american în doar câteva săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS