11.6 C
Craiova
miercuri, 1 decembrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateNelu Tătaru: Se observă o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu coronavirus

Nelu Tătaru: Se observă o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se observă o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu noul coronavirus în ultima perioadă. De asemenea, se constată şi o creştere a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere, potrivit digi24.ro.

„Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoaşă a primului val pandemic. În ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri având acel platou în fierăstrău. Asta nu ţine doar de noi, ca şi sistem medical. Această pandemie nu se tranşează în spital. Această pandemie se tranşează în prespital. (…) Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate. De asemenea, avem şi o creştere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere“, a spus Nelu Tătaru.

Persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, asimptomatice, pot răspândi coronavirusul fără să știe

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, asimptomatice sau cu simptome ușoare de coronavirus, pot răspândi coronavirusul fără să știe.

„Acest lucru creşte riscul răspândirii virusului la persoanele cele mai vulnerabile, la vârstnici, bolnavi cronici, oameni care locuiesc în zone urbane dens populate şi în cele rurale izolate“, a declarat Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României / CCA a desemnat brigada meciului de...

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a stabilit brigada care...

ȘTIRI GdS