6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTichete în valoare de 1.000 de euro pentru donatorii de plasmă. Proiectul a fost aprobat de CGMB

Tichete în valoare de 1.000 de euro pentru donatorii de plasmă. Proiectul a fost aprobat de CGMB

Proiectul care să îi stimuleze pe cei care au suferit de COVID-19 să doneze plasmă a fost aprobat astăzi de consilierii generali ai Capitalei. Donatorii de plasmă urmează să primească tichete în valoare de 1.000 de euro. Decizia a fost luată cu 33 de voturi „pentru” , cinci „împotrivă” și șapte abțineri, potrivit digi24.ro.

„Noi nu venim să spunem că vom oferi doar circa 1.000 de euro în tichete de masă celor care vor dona. Noi venim și spunem că îi vom convinge pe calea dialogului, a responsabilității, explicând cât de important e să ajute și alte persoane aflate în dificultate. Bineînțeles, ca și în alte state europene, vom acorda și un stimulent financiar. Nu e vorba de bani cash. E vorba de un stimulent în tichete de masă prin care donatorul își poate achiziționa alimente pentru a avea o masă mai bogată pentru revenirea organismului, medicamente și alte întăritoare pentru organism”, a declarat Gabriela Firea, la începutul ședinței.

Ea spus că, în esență, este vorba despre convingerea cât mai multor pacienți tratați să fie „salvatorii celor care suferă”.

„Chiar dacă, în timpuri normale, legislația privind donarea nu prevede și stimulente financiare, acum suntem într-o situație de excepție. Prin urmare, este nevoie de o excepție de la lege, pentru a salva cât mai multe vieți! Nu cred că ar fi normal să ne încurcăm în prea multe detalii birocratice(…), atunci când este vorba despre un interes superior: salvarea românilor care suferă de o formă severă a infecției COVID-19”, anunța marți primarul general al Capitalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS