6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateGermania, optimistă cu privire la inventarea unui vaccin împotriva COVID-19 în lunile următoare

Germania, optimistă cu privire la inventarea unui vaccin împotriva COVID-19 în lunile următoare

Jens Spahn, ministrul sănătăţii german, a declarat astăzi că se aşteaptă ca un vaccin împotriva COVID-19 să apară în lunile următoare şi, cu siguranţă, anul viitor. Acesta s-a exprimat după ce Agenţia de sănătate publică din Germania a retras un raport care sugera că un astfel de vaccin ar putea să existe din toamnă, potrivit Reuters.

„Sunt optimist! Un vaccin ar putea să apară în lunile următoare şi cu siguranţă anul viitor“, a declarat Spahn.

Previziunile sale par să fie în concordanţă cu un raport pe care Institutul Robert Koch l-a publicat miercuri, iar mai târziu l-a retras. Agenţia de sănătate publică declara în raport că se aşteaptă la un vaccin în toamnă. Ulterior, institutul a spus că documentul nu a fost actualizat şi a fost publicat din greşeală.

Spahn a refuzat să spună exact în ce lună va fi gata vaccinul

Spahn a refuzat să spună exact în ce lună va fi gata vaccinul. Acesta a afirmat că nu este încă posibil să se stabilească cât de des ar trebui administrat preparatul sau durata imunităţii conferite.

„Un lucru putem spune: mulţumim tuturor celor care lucrează împreună cu noi – cercetători, oameni de ştiinţă, publicul. Vom avea probabil un vaccin mai repede ca oricând în istoria umanităţii“, a declarat ministrul sănătăţii german.

Ministrul cercetării german, Anja Karliczek, a declarat anterior că este improbabil să existe un vaccin disponibil pe scară largă înainte de mijlocul anului viitor.

Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul coronavirus a ajuns la un total de 219.964 în Germania

Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul coronavirus a crescut cu 1.445 în Germania. Acesta a atins un total de 219.964, conform datelor publicate joi de Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase. Numărul raportat de decese a crescut cu patru, ajungând la 9.211. Germania a înregistrat astfel cel mai mare număr de cazuri zilnice în mai mult de trei luni, infecţiile cotidiene situandu-se la peste 1.000 de cazuri pentru a treia zi consecutiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS