16.3 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Câte cadre medicale din Dolj au fost infectate cu Covid

Câte cadre medicale din Dolj au fost infectate cu Covid

Numărul personalului medical din Dolj infectat cu noul coronavirus a crescut gradual până în luna iulie. Atunci, un val de infectări la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Victor Babeş” a mărit consistent cifrele. Peste 40 de cadre medicale au fost depistate pozitiv.

Privind numărul total de cazuri pozitive înregistrate în rândul personalului medico-sanitar, cazurile depistate la Infecțioase în luna iulie reprezintă un sfert din total. Iată cifrele transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj în urma unei solicitări din partea Gazetei de Sud:

Nr. crt.UnitateNr. personal pozitiv
1Spitalul Clinic Județean Craiova41
2Spitalul Clinic Filantropia Craiova5
3Spitalul Clinic Victor Babeș Craiova48
4Spitalul Clinic Neuropsihiatrie Craiova9
5Spitalul Municipal Calafat3
6Spitalul Filiaşi11
7Spitalul Poiana Mare5
8Serviciul Ambulanță Dolj6
9Alte unități3
10Unități medicosociale5
11Centre rezidențiale/cămine batrâni25

Tabelul prezintă situaţia personalului medical din Dolj infectat cu noul coronavirus până la data de 10.08.2020. Datele au fost puse la dispoziție de Compartimentul Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile al DSP Dolj.

Jumătate din cazuri, la două spitale

În total, 161 de cadre medicale au fost confirmate cu virusul Sars-Cov2 până luni, 10 august. Dintre acestea mai mult de jumătate au fost depistate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova şi la Spitalul „Victor Babeş”.

La SJU Craiova, personalul medical a fost, însă, testat periodic după debutul pandemiei, din resurse proprii. Multe dintre cazuri au fost depistate în cadrul acestei campanii de screening, fiind vorba de cadre medicale asimptomatice. Reprezentanţi din conducerea spitalului menţionau, în numeroase rânduri, că dacă s-ar testa periodic personalul şi în alte unităţi, cazurile confirmate ar fi, probabil, mai multe.

De altfel, la Spitalul de Boli Infecţioase, campania masivă de testare din iulie a urmat depistării unui caz pozitiv. Managerul Adina Turcu a luat, atunci, decizia de a testa toţi angajaţii şi peste 40 au fost depistaţi cu coronavirus. Însă foarte puţini dintre ei prezentau simptome.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Profesor cu Covid 19, elevi fără lecţii

Şcoala on-line a început cu o pauză la Întorsura, Dolj

ȘTIRI GdS

Profesor cu Covid 19, elevi fără lecţii

Şcoala on-line a început cu o pauză la Întorsura, Dolj

Contoarele și repartitoarele de costuri instalate după 25 octombrie...

Craiovenii care îşi montează după 25 octombrie 2020 repartitoare de costuri pentru energia termică trebuie să-şi instaleze dispozitive care pot fi citite...

Când s-ar putea produce Remdesivir în România

Remdesivir, singurul medicament dovedit eficient, prin studii clinice, împotriva infecției cu noul coronavirus, ar putea fi produs și în Romania. Producătorul american...

Vâlcea: 16 focare active de infecție cu SARS –CoV-2

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunțat că de la începutul pandemiei și până în prezent 1.919 cazuri de persoane au fost...

Coronavirusul închide porțile Colegiului ”Frații Buzești” pentru elevii și...

Coronavirusul închide porțile Colegiul ”Frații Buzești” pentru elevii și profesorii de la gimnaziu și liceu

Cîțu referitor la majorarea pensiilor: PSD aruncă ţara în...

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, că majorarea pensiilor cu 40%, votată de parlamentarii PSD, este un “act criminal”.