27.6 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Copiii pot răspândi coronavirusul ca oricine altcineva

Copiii pot răspândi coronavirusul ca oricine altcineva

Au existat multe confuzii și dezbateri cu privire la impactul coronavirusului asupra copiilor și rolul lor ca purtători potențiali. Copiii sunt susceptibili să dezvolte simptome ușoare sau deloc și astfel ei sunt adesea excluși din studiile clinice și din datele colectate din centrele de testare. Însă un nou studiu arată că copiii mici ar putea fi astfel surse importante de propagare a virusului, potrivit businessinsider.

Cantitatea de acid nucleic viral detectată în căile respiratorii ale copiilor sub cinci ani infectați cu noul coronavirus este de 10 până la 100 de ori mai mare decât cea din căile respiratorii ale copiilor peste această vârstă și ale adulților, arată un studiu american publicat joi.

Copiii mici ar putea fi astfel surse importante de propagare a virusului, potrivit studiului publicat în revista medicală JAMA Pediatrics, o ipoteză care merge împotriva discursului oficial actual.

Între 23 martie și 27 aprilie, o echipă de cercetători a efectuat în Chicago teste de depistare cu prelevări nazale de la 145 de pacienți, care sufereau de o formă ușoară sau moderată de Covid-19, la o săptămână după apariția primelor simptome.

Pacienții au fost împărțiți în trei grupe: 46 de copii sub cinci ani, 51 de copii cu vârste între 5 și 17 ani și 48 de adulți între 18 și 65 de ani.

Echipa a observat prezența SARS-CoV-2 în cantități de „10 până la 100 de ori mai mari” decât restul în căile respiratorii ale micilor copii.

Autorii studiului au precizat că un studiu de laborator a dovedit că, cu cât există mai multe material genetic al virusului, cu atât acesta din urmă este mai contagios.

„Drept urmare, copiii mici pot, potențial, să fie un factor important de contagiune cu SARS-CoV-2 în rândul populației”, arată cercetătorii.

Rezultatele contrazic opinia generală a autorităților sanitare

Aceste rezultate par să contrazică opinia generală a autorităților sanitare, potrivit căreia copiii mici nu transmit puternic virusul, în condițiile în care s-a stabilit deja că prezintă mult mai puține riscuri să dezvolte o formă severă a bolii.

Potrivit unui studiu efectuat în Coreea de Sud, copiii între 10 și 19 ani transmit virusul la fel ca și adulții în cadrul unui focar, dar copii sub 9 ani îl transmit mai puțin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U” Craiova – WSG Tirol 3-1 final. Știința, la...

„U” Craiova a încheiat cu o victorie...

ȘTIRI GdS

Rusia a produs primul lot de vaccin anti coronavirus

Rusia a produs primul lot din vaccinul său anti-Covid-19, a relatat agenția de știri Interfax citând Ministerul rus al Sănătății, la câteva...

24 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj a înregistrat încă 24 de cazuri noi de coronavirus. Din datele raportate de către Direcția de Sănătate...

Număr mare de cazuri noi Covid și azi, inclusiv...

1328 de cazuri noi de coronavirus după peste 23.000 de teste și 50 de decese în ultimele 24 de ore, conform infomării...

Medicii din Rusia nu au curaj să-și facă vaccinul...

Un sondaj, la care au participat peste 3.000 de doctori din Rusia, arată că cei mai mulți medici sunt reticenţi la ideea...

Mai multe cadre medicale de la o secţie a...

Noi cazuri de coronavirus în rândul personalului medical din Craiova. De această dată, şase cadre medicale de la Clinica de Hematologie a...

Cum a izbucnit focarul Covid de la Căminul de...

126 de persoane de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova s-au infectat cu noul coronavirus. Cum a fost posibil? Printr-un şir...