10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de paturi ATI noi pentru Spitalul Județean

Zeci de paturi ATI noi pentru Spitalul Județean

20 de paturi tip ATI vor intra în dotarea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Zece au ajuns de marți la unitatea medicală și alte zece vor fi aduse până la finalul acestei săptămâni.

Paturile sunt destinate Secției ATI și au toate dotările necesare pentru tratarea pacienților cu afecțiuni grave, inclusiv a celor infectați cu noul coronavirus. Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, paturile au fost cumpărate în cadrul unui program finanțat de către Banca Mondială și derulat de către Ministerul Sănătății.

Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că a fost finalizată și achiziția de noi ventilatoare pentru unitatea medicală. Este vorba de un total de opt echipamente pentru respirat care vor fi aduse tot săptămâna aceasta la spital. 5 ventilatoare au fost cumpărate cu fonduri alocate încă din primăvară de către Consiliul Local Târgu Jiu.

Alte trei ventilatoare au fost achiziționate cu fonduri de la Ministerul Sănătății și cofinanțare de la Consiliul Județean Gorj, administratorul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Au primit trei tuneluri pentru dezinfecție

Dumitru Vienescu a precizat că au fost primite și trei tuneluri pentru dezinfecție. Echipamentele au ajuns la unitatea medicală în urma unei sponsorizări de la Ordinul Asistenților Medicali Gorj.

Tunelurile pentru dezinfecție sunt instalate la trei secții: Dermatologie, Balneologie și Neurologie.

„Este nevoie de circuite separate la toate secțiile unde avem pacienți COVID sau suspecți COVID. Am primit această sponsorizare care a constat în trei tuneluri de dezinfecție. Sunt bune pentru cele trei secții și contribuie și ele la implementarea măsurilor igienico-sanitare pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Ne dorim să avem cât mai puține cazuri în rândul personalului medical sau chiar deloc. La fel și pacienți, dar modul în care evoluează pandemia de COVID nu este unul încurajator”, a declarat managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS