11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNimeni nu vrea să fie biolog la Laboratorul unde se fac testările COVID

Nimeni nu vrea să fie biolog la Laboratorul unde se fac testările COVID

Nu există candidați pentru cele două posturi de biolog scoase la concurs pentru Laboratorul de genetică moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Dacă în trecut era bătaie pe posturi la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, în prezent nimeni nu se înghesuie să lucreze, cel puțin în cadrul Laboratorului de genetică moleculară.

Aici se prelucrează probele recoltate de la cetățeni sau de la pacienții suspecți COVID internați din unitatea medicală. Șefii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au scos la concurs două posturi de biolog, însă nimeni nu s-a arătat interesat să lucreze în cadrul Laboratorului de genetică moleculară.

Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu susține că ar fi persoane interesate să lucreze la unitatea medicală, dar, cel mai probabil, se tem de riscurile infectării cu COVID 19.

Miercuri sosește extractorul automat

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a precizat că posturile de biolog vor fi scoase din nou la concurs, împreună cu un post de medic de laborator. În prezent, există un medic venit prin transfer de la Spitalul din Rovinari.

„Din păcate, nu s-a prezentat nimeni la concurs pentru cele două posturi de biolog. Vom relua concursul și vom scoate la concurs și un post de medic. Avem nevoie de personal. Au fost zile în care am ajuns și la 150 de teste pe zi. Acum suntem undeva la 63, dar capacitatea de testare va crește pentru că așteptăm miercuri al doilea extractor automat, dar să mai vină și personal. Sosirea celui de-al doilea extractor va însemna și un instructaj de specialitate pentru angajații din laborator”, a declarat Dumitru Vienescu.

Aproape 50 de pacienți COVID

Șeful Spitalului Județean din Târgu Jiu a mai spus că, în prezent, în unitatea medicală sunt aproape 50 de pacienți pozitivi. Aceștia sunt internați la secția Boli Infecțioase și la Dermatologie.

Ambele secții găzduiesc numai pacienți COVID. La Secția ATI COVID sunt 7 pacienți din totalul de 10 paturi. De asemenea, în secțiile COVID sunt internați 41 de bolnavi. Numărul total de paturi este de 76.

Dumitru Vienescu a cerut Direcției de Sănătate Publică Gorj detașarea la secțiile COVID a încă doi medici. Solicitarea a fost pentru un medic specializat în medicină internă și un pneumolog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS