17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFocarul de coronavirus de la Spitalul Județean Galați se extinde

Focarul de coronavirus de la Spitalul Județean Galați se extinde

Numărul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean Galaţi infectate cu coronavirus a ajuns la 181, zilnic înregistrându-se noi confirmări în rândul angajaţilor unităţii medicale, cea mai mare din judeţul Galaţi.

Potrivit raportărilor de luni, 181 de angajaţi ai spitalului din Galaţi au coronavirus, fiind vorba despre medici, asistenţi, infirmiere şi personal auxiliar, scrie News.ro. Din totalul acestor cazuri, 90 de angajaţi s-au vindecat, restul sunt încă internaţi sau la domiciliu în izolare.

În judeţul Galaţi, au fost înregistrate, conform raportării de luni, 1909 persoane confirmate cu COVID 19, dintre acestea 970 fiind vindecate, iar 116 au decedat. În acest judeţ, s-au efectuat până acum un total de 16.777 de teste pentru depistarea coronavirusului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunța în 13 iulie, după o vizită făcută la Spitalul Județean Galați, că în județul Galați există un singur medic care face anchetele epidemiologice, el lucrând la Spitalul Județean, la DSP și având alte trei contracte. Tătaru anunța atunci că va trimite Corpul de Control şi Inspecţia Sanitară de Stat la spital, existând suspiciuni că anchetele epidemiologice nu s-au desfăşurat corect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS