27.6 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Au fost descoperite şase tipuri distincte de coronavirus şi simptomele aferente acestora

Au fost descoperite şase tipuri distincte de coronavirus şi simptomele aferente acestora

Recent, Cercetătorii de la King’s College London din Marea Britanie au identificat şase tipuri distincte de coronavirus după ce au analizat datele colectate de la o aplicaţie de urmărire COVID-19. Ei au transmis că fiecare tip de boală are un anumit grup de simptome.

Oamenii de ştiinţă spun că aceste tipuri sunt corelate cu nivelurile de severitate a infecţiei şi cu probabilitatea ca un pacient să aibă nevoie de ajutor pentru a respira în timpul spitalizării,potrivit csid.ro. Descoperirile „au implicaţii majore pentru managementul clinic al COVID-19 şi ar putea ajuta medicii să prezică cine ar avea cel mai mare risc să aibă nevoie de îngrijire la spital într-un al doilea val de infecţii cu coronavirus“, potrivit King’s College London.

Datele din aplicaţie arată că evoluţia bolii este diferită la fiecare pacient

Datele din aplicaţie arată că simptomele, inclusiv durerile de cap, durerile musculare, oboseala, diareea, confuzia, pierderea poftei de mâncare şi dificultăţile de respiraţie, sunt, de asemenea, ceea ce pacienţii pot experimenta, pe lângă cele trei simptome cheie cunoscute ale bolii – tuse, febră şi pierderea mirosului. De asemenea, arată că evoluţia bolii este diferită la fiecare pacient. Unii au simptome uşoare de gripă, în timp ce alţii suferă de simptome acute sau chiar mor.

Cercetătorii au analizat datele a în jur de 1.600 de utilizatori confirmaţi cu COVID-19

În încercarea de a afla ce simptome au persoanele infectate care ar putea dezvolta o stare severă ce necesită oxigen sau suport ventilator, cercetătorii au analizat datele a „în jur de 1.600 de utilizatori din Marea Britanie şi SUA, confirmaţi cu COVID-19, care au înregistrat în aplicaţie, în mod regulat, simptomele lor în lunile martie şi aprilie”. Ei au testat, de asemenea, acest algoritm pe un set de date independente, de la aproximativ 1.000 de utilizatori din Marea Britanie, SUA şi Suedia, care au înregistrat simptomele lor în luna mai.

Cele şase forme ale infecţiei cu coronavirus

Studiul, publicat on-line, dar care nu este dublat de opiniile unor oameni de ştiinţă independenţi, a descris următoarele şase tipuri de COVID-19:

  1. „Ca o gripă”, fără febră. Se manifestă prin durere de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, gât inflamat, durere pectorală, lipsa febrei.
  2. „Ca o gripă” cu febră. Se manifestă prin dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, gât inflamat, răguşeală, febră, pierderea apetitului.
  3. Gastrointestinal. Se manifestă prin durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, diaree, gât inflamat, durere pectorală, fără tuse.
  4. Nivel 1 grav, oboseală. Se manifestă prin durere de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală, durere pectorală, oboseală.
  5. Nivel 2 grav, stare de confuzie. Se manifestă prin durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răguşeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare.
  6. Nivel 3 grav, abdominal şi respirator. Se manifestă prin durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răguşeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare, respiraţie dificilă, diaree, durere abdominală.

Pacienţii cu tipurile 4, 5 şi 6 au avut cea mai mare probabilitate de a fi spitalizaţi şi de a avea nevoie de sprijin pentru respiraţie.
Aceste concluzii pot ajuta medicii să prognozeze care pacienţi infectaţi cu coronavirus ar putea dezolta o formă mai gravă a bolii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Simona Halep, în finală la Praga. Begu a jucat...

Simona Halep va juca în finala de...

ȘTIRI GdS

Rusia a produs primul lot de vaccin anti coronavirus

Rusia a produs primul lot din vaccinul său anti-Covid-19, a relatat agenția de știri Interfax citând Ministerul rus al Sănătății, la câteva...

24 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj a înregistrat încă 24 de cazuri noi de coronavirus. Din datele raportate de către Direcția de Sănătate...

Număr mare de cazuri noi Covid și azi, inclusiv...

1328 de cazuri noi de coronavirus după peste 23.000 de teste și 50 de decese în ultimele 24 de ore, conform infomării...

Medicii din Rusia nu au curaj să-și facă vaccinul...

Un sondaj, la care au participat peste 3.000 de doctori din Rusia, arată că cei mai mulți medici sunt reticenţi la ideea...

Mai multe cadre medicale de la o secţie a...

Noi cazuri de coronavirus în rândul personalului medical din Craiova. De această dată, şase cadre medicale de la Clinica de Hematologie a...

Cum a izbucnit focarul Covid de la Căminul de...

126 de persoane de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova s-au infectat cu noul coronavirus. Cum a fost posibil? Printr-un şir...