10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSfaturi pentru organizarea unui picnic sănătos

Sfaturi pentru organizarea unui picnic sănătos

Zilele însorite ale verii sunt ocazia perfectă pentru o masă în aer liber. Ieșirea la un picnic înseamnă pentru mulți dintre noi una dintre cele mai plăcute și relaxante activități de weekend.

Dacă nu vă place ideea de a ieși la un grătar din cauza numeroaselor lucruri pe care trebuie să le transportați, soluția este picnicul. Organizarea unui picnic poate să pară ușoară. De cele mai multe ori, însă, necesită foarte multe lucruri de pus la punct. Aflaţi cum să pregatiţi un picnic perfect.

Alegerea locului potrivit, foarte importantă

Foarte importantă este alegerea unei locaţii potrivite. Sunt multe locuri frumoase cu iarbă verde și pădure. Nu toate sunt, însă, ușor accesibile și potrivite pentru un picnic. Alegeți un loc retras, pentru a nu risca să ajungeți lângă grătarul și muzica altor petrecăreți. Acest lucru va poate strica atmosfera pe care doriți să o creați.

Atenție la insecte!

Iarba verde, pădurea și locurile din apropierea apei sunt minunate, însă vin la pachet cu o mulţime de insecte. Țânțarii sunt cei mai de temut. Din acest motiv, vă recomandăm să plecați pregătiți fie cu brățări speciale antițânțari, fie cu soluții speciale. Aveți mare grijă la căpușe! În cazul în care găsiți o căpușă pe haine sau în piele, îndepărtați-o cu grijă, cu ajutorul unui șervețel, al unei mănuși sau folosind o pensetă, dacă aveți la îndemână. Ulterior, consultați medicul.

Achiziționați un coș special pentru picnic

Luaţi un coș special pentru picnic. Un astfel de coș reprezintă o investiție de lungă durată și vă scutește de bătăile de cap privind accesoriile. Acesta este compartimentat și dotat cu tot ce aveți nevoie pentru o masă în aer liber: pahare; farfurii; tacâmuri; tirbușon; recipiente pentru sare și piper etc. Coșurile de picnic pot avea chiar veselă de sticlă și porțelan. De asemenea, pot fi prevăzute și cu compartimente termoizolante pentru păstrarea băuturilor și mâncării. Din trusa pentru picnic nu trebuie să vă lipsească gelul antibacterian, șervețelele uscate și cele umede. Acestea pot fi de un real ajutor atunci când nu aveți acces la apă pentru a vă spăla pe mâini.

Folosiți recipiente care țin mâncarea rece și caldă la temperatură constantă

Folosiți recipiente și accesorii de calitate care țin mâncarea rece și caldă la temperatură constantă. O geantă frigorifică vă poate fi de ajutor. Faceți tot posibilul ca, din momentul în care aţi terminat de pregătit mâncarea și până o serviți, la picnic, să nu treacă mai mult de două ore. Asta, mai ales în zilele caniculare.

O masă în aer liber necesită băuturi reci, hidratante

O masă în aer liber necesită băuturi reci, hidratante. Preparatele pe bază de pepene sunt perfecte din acest punct de vedere. Puneți într-un blender apă, pepene, suc de lime, sare și zahăr. Gustați și adăugați lime sau zahăr, după gust. Țineți apoi băutura la rece până o transportați.

Pregătiți sandwich-uri de vară

Pregătiți mai multe sandwich-uri de vară. Folosiți o brânză de capră sau vacă. De asemenea, puteți pune felii de roșii coapte, castraveți proaspeți, ceapă roșie. Condimentaţi cu oregano. Stropiți cu puțin ulei de măsline.

Puteți prepara o salată

Salatele pentru picnic se fac în funcție de preferințele fiecăruia. Puteți combina, de exemplu, porumbul copt cu ceapă, ardei gras, fasole neagră și avocado. Pentru această salată aveți nevoie de un dressing din lămâie, ulei de măsline, sare și piper. Adăugați un mix de salată verde și preparatul este gata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS