30 C
Craiova
joi, 13 august, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Factorii care aduc riscul cel mai ridicat de deces provocat de covid-19

Factorii care aduc riscul cel mai ridicat de deces provocat de covid-19

Un studiu efectuat pe 17 milioane de subiecți din Anglia a confirmat factorii care sunt asociați cu cel mai mare risc de deces provocat de covid-19: vârsta; sex masculin; persoană de culoare sau dintr-o minoritate etnică; afecțiuni cronice asociate. Confirmă multe cercetări anterioare, dar este de departe cel mai vast studiu cunoscut. A fost publicat în prestigioasa revisă Nature și citat de la fel de prestigioasa MIT Technology Review.

Cercetarea: 

Cercetătorii au utilizat fișe medicale anonimizate provenind de la aproximativ 40% din populația Angliei – 17.278.392 de adulți – din care 10.926 au fost înregistrați ca decedați de covid-19 sau complicații asociate. Au introdus aceste date într-o platformă pe care au clădit-o, denumită OpenSAFELY. Echipa a spus că va continua să introducă pe platformă noi fișe medicale disponibile.

Ce au aflat: 

După cum știam, vârsta este principalul indicator al faptului că o persoană ar putea să moară din cauza coronavirusului, iar riscul crește abrupt pentru cei peste 80 de ani. Oamenii mai bătrâni de 80 de ani sunt de sute de ori mai vulnerabili decât cei sub 40 și peste 90% din decedații din Anglia aveau peste 60 de ani. Probabilitatea decesului la bărbați este mai mare decât la femei de aceeași vârstă: ei au reprezentat 60% din decese. Persoane cu probleme de sănătate ca obezitatea, diabetul, astmul sever și boli cardiovasculare sunt mai expuse, ca și cei cu venituri reduse.

Diferențe etnice: 

Studiul a confirmat că persoanele de culoare și din Asia de sud, ca și cele din alte minorități etnice, au probabilitatea de deces mai mare decât pacienții albi. Cercetătorii nu au putut stabili de ce există această diferență etnică, spunând că „numai o mică parte din riscul diferențiat este explicată de prezența mai mare a problemelor medicale anterioare ca bolile cardiovasculare și diabetul în rândul persoanelor de culoare și etnice minoritare, ca și sărăcia mai mare”.

În Statele Unite, persoanele de culoare și latino au probabilitatea de deces de două ori mai mare decât albii, conform datelor obținute după ce The New York Times a dat în judecată Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Iaşi: Chirica cere universităţilor să pună spaţii la dispoziţia...

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, solicită universităţilor din...

ȘTIRI GdS

Focar Covid la Căminul de Bătrâni. Poliţia a deschis...

126 de persoane de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova s-au infectat cu noul coronavirus. După ce în...

VIDEO / Focar de coronavirus la Spitalul Filiaşi. Prefectul...

Focar de coronavirus la Spitalul Filiaşi. Opt angajaţi de la Spitalul Orăşenesc din Filiaşi au fost testaţi pozitiv cu COVID-19.

Tătaru: Starea de alertă ar putea fi prelungită

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că starea de alertă ar putea fi prelungită, dacă așa va decide Comitetul Național pentru...

Tichete în valoare de 1.000 de euro pentru donatorii...

Proiectul care să îi stimuleze pe cei care au suferit de COVID-19 să doneze plasmă a fost aprobat astăzi de consilierii generali...

Sepsi – „U” Craiova, în prima etapă a sezonului...

Astăzi, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, a avut avut loc tragerea la sorţi a noului program al Ligii 1, pentru sezonul...
00:00:59

Poluare de la incineratorul de deșeuri medicale din Slatina

Imagini incredibile de la incineratorul de deșeuri medicale de la Slatina au fost difuzate de televiziunea publică. După sesizările cetățenilor, inspectorii Gărzii...