10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDetaliul ascuns din spatele datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică

Detaliul ascuns din spatele datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică

La o citire atentă a datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică privind situaţia epidemiologică de la nivelul ţării, comparaţia cifrelor din data de 1 iulie şi 2 iulie scoate în evidenţă o situaţie aparent ilogică.

Numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus externaţi din spital până la data de 1 iulie este, în mod inexplicabil, mai mare decât cel al pacienţilor externaţi astăzi. Dacă ieri Grupul de Comunicare Strategică ne informa că sunt 20.749 de persoane externate, în data de 2 iulie figurează, în buletinul de presă, un număr mai mic! Practic, aflăm că în 24 de ore nu doar că nu s-au mai externat pacienţi, dar, aparent, chiar au fost reinternate câteva sute. Pentru că în data de 2 iulie apar 20.433 de externaţi, cu 316 pacienţi lipsă.
Analizând datele, observăm, totuşi, că de pe o zi pe alta au fost externate 49 de persoane vindecate (19.363 de vindecaţi pe 2 iulie faţă de 19.314 pe 1 iulie).

Diferenţele mari apar la numărul pacienţilor asimptomatici, externaţi la 10 zile după internare: 1.435 pacienţi pe 1 iulie faţă de 1.070 pe 2 iulie. Astfel, 365 de pacienţi asimptomatici externaţi mai puţin după 24 de ore. Aparent ilogică, situaţia ar putea fi explicată într-un singur fel: cei 365 pacienţi asimptomatici lipsă ar fi, de fapt, persoane iniţial externate, care ar fi manifestat simptome şi ar fi fost reinternate. Adăugând acest număr şi scăzând numărul de pacienţi Covid VINDECAŢI externaţi, cele 49 persoane, rămâne diferenţa de 316 pacienţi aparent inexplicabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS