9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFără izolare pentru colegii unei eleve cu Covid. Mini-focar la locul de muncă al tatălui

Fără izolare pentru colegii unei eleve cu Covid. Mini-focar la locul de muncă al tatălui

O elevă de la Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe” din cartierul Brazda lui Novac, Craiova, a fost depistată cu coronavirus la două zile după susținerea probelor la Evaluarea Națională. Informația a fost confirmată pentru GdS de către managerul unității de învățământ şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj. DSP Dolj spune că nu au fost necesare măsuri de izolare ai colegilor elevei pentru că „nu a avut contacţi apropiaţi şi s-au respectat măsurile de distanţare şi protecţie”. Se pare că fata ar fi luat virusul de la tatăl său, angajat al hypermarketului Leroy Merlin din Calea Severinului. Şi alţi colegi ai bărbatului au fost depistaţi pozitiv.

Fără măsuri de izolare pentru elevi sau profesori

Eleva nu a prezentat simptome ale infecţiei în momentul susţinerii examenului, conform reprezentanţilor unităţii de învăţământ. La două zile după Evaluarea Naţională, ar fi apărut simptomele.
„Am aflat despre situație la două zile după susținerea Evaluării Naționale. Eleva nu a prezentat simptome, a avut temperatura 36,2 și 36,1 înainte de susținerea probelor de examen. Din datele pe care le avem, nu a mai prezentat simptome niciunul dintre elevii care s-au aflat în aceeași sală de examen și niciunul dintre profesorii asistenți. La nivelul unității școlare au fost luate toate măsurile de prevenție. Elevii au purtat mască și spațiile s-au dezinfectat după fiecare probă. Echipa medicală a școlii a ținut în permanență legătura cu Direcția de Sănătate Publică Dolj”, precizează Nicolae Radu, directorul şcolii.

Am întrebat DSP Dolj ce măsuri au fost luate în cadrul anchetei epidemiologice, ca urmare a apariţiei acestui caz. Purtătorul de cuvânt al instituţiei spune că eleva „nu a avut contacţi apropiaţi, s-au respectat măsurile de distanţare, s-au purtat măşti. Oricum au trecut 14 zile de când a fost la examen”. Aşadar, niciun coleg al fetei nu a intrat în izolare.

Tatăl fetei lucrează la Leroy Merlin. Mai mulţi angajaţi sunt infectaţi

Conform purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu, fata ar fi contractat infecția de la tatăl său, care lucrează la magazinul de bricolaj „Leroy Merlin” de pe Calea Severinului, Craiova. Ambii părinți ai elevei au fost confirmați cu coronavirus, iar tatăl se pare că are o formă severă, fiind internat în secţia de terapie intensivă.

Conform DSP, care a confirmat locul de muncă al tatălui elevei, mai mulţi colegi de serviciu ai bărbatului au fost confirmați și ei cu Covid-19. Alți angajați sunt izolați la domiciliu. „La nivelul magazinului, au făcut ei teste şi au fost confirmate trei cazuri. Alte 16 persoane au fost trimise în izolare la domiciliu”, spune Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

GdS a contactat Leroy Merlin pentru informaţii privind ancheta epidemiologică şi măsurile luate ca urmare a depistării cu Covid a angajaţilor de la magazinul din Calea Severinului. Conducerea Leroy Merlin Craiova nu a oferit informaţii, menţionând că vom fi contactaţi de către un reprezentant din Bucureşti al companiei.

Later edit: Răspunsul celor de la Leroy Merlin >>>

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS