9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFormarea în stomatologie generală ar putea fi reluată din acest an

Formarea în stomatologie generală ar putea fi reluată din acest an

Ministerul Sănătății a postat în dezbatere publică un proiect de act normativ prin care specialitatea „stomatologie generală“ ar urma să fie introdusă în Nomenclatorul Specialităților Medicale, Medico-Dentare și Farmaceutice pentru rețeaua de asistență medicală. Demersul vine la solicitarea Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

Începând cu rezidențiatul din anul 2020 ar urma să se reia formarea în stomatologie generală. Specialitatea a mai figurat în Nomenclator cu o durată de pregătire de trei ani, formarea fiind sistată începând cu seria de rezidenți 2003.
Solicitarea este motivată de „necesitățile profesionale și sociale actuale și numeroasele solicitări ale corpului profesional“.

Stomatologia, a opta specialitate din domeniul medicină dentară

Reprezentanții MS au publicat în transparență decizională Ordinul pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 1.509/2008 privind aprobarea Nomenclatorului de specialităţi medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală.

Astfel, stomatologia generală va deveni a opta specialitate din domeniul medicină dentară pentru care se organizează rezidențiat. Celelalte șapte specialități din domeniul medicină dentară sunt chirurgie dento-alveolară, ortodonție și ortopedie dento-facială, endodonție, parodontologie, pedodonție, protetică dentară și chirurgie stomatologică și maxilo-facială.

Pentru specialitatea „stomatologie generală”, formarea în rezidențiat a fost sistată după aderarea României la Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS