7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus şi la spitalul Filantropia

Coronavirus şi la spitalul Filantropia

UPDATE: Trei asistente sunt confirmate cu coronavirus. Cadrele medicale de la spital spun că una dintre acestea a contractat infecţia de la un pacient pozitiv din secţie, confirmat în data de 16 mai cu coronavirus.

Două asistente de la secţia de Cardiologie a Spitalului Clinic Municipal „Filantropia” au fost depistate cu noul coronavirus. Managerul unităţii medicale, Liviu Radu, spune că, în urma anchetei epidemiologice, nu au mai fost găsite alte persoane pozitive la nivelul spitalului.

„Bănuim că virusul a fost contractat de una dintre acestea din comunitate. E clar că diseminarea intracomunitară există, iar faptul că în urma anchetei nu au ieşit mai multe persoane pozitive poate fi un indiciu că infecţia a fost luată din afară. Partea bună este că restul celor testaţi au ieşit negativ. Pe de altă parte, noi nu putem controla ce se întâmplă cu personalul nostru în afara programului de lucru. Avem proceduri, măsurăm temperatura cadrelor medicale, acestea dau şi declaraţie că nu au simptomatologie. Dar mulţi sunt asimptomatici”, a precizat Radu pentru GdS. Managerul spune că au fost multe testări în weekendul prelungit.

Acesta menţionează că nu sunt probleme cu echipamentele medicale, personalul fiind protejat. „Toţi angajaţii folosesc echipamentele medicale recomandate sau chiar cu protecţie mai înaltă. Sunt multe cazuri la nivelul spitalului în care s-au utilizat chiar echipamente de protecţie înaltă inclusiv pentru pacienţi suspecţi, tocmai pentru a oferi cât mai multă siguranţă şi pentru a preîntâmpina infectări. Se intră chiar şi cu măşti FFP2, FFP3, de multe ori şi în combinezon”, spune acesta.

În judeţul Dolj au fost depistate, până în prezent, 24 de cadre medicale infectate cu Covid-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS