21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicinaAnticorp care neutralizează coronavirusul, în sângele de la un supraviețuitor SARS

Anticorp care neutralizează coronavirusul, în sângele de la un supraviețuitor SARS

Un anticorp pe care oamenii de știință l-au identificat într-o probă de sânge prelevată de la un pacient care s-a vindecat de SARS inhibă puternic virusul care declanșează Covid-19. Cercetătorii care au făcut descoperirea încearcă să ajungă la testările clinice cât mai repede.

Veștile despre dezvoltarea unui anticorp monoclonal care neutralizează virusul și, în teorie, ar putea trata pacienți în 5-6 luni sunt mai mult decât binevenite.
Anticorpul sau o combinație de anticorpi ar putea servi nu doar la tratarea cazurilor de pacienți infectați, dar și ca terapie profilactică pentru oamenii cu un risc mare de infecție.

Cercetătorii au identificat anticorpul în sângele unei persoane care a contractat infecția cu virusul SARS în urmă cu 17 ani, în epidemia din anii 2002-2004. Pacientul s-a recuperat, iar timp de mai mulți ani, cercetători de la University of Washington School of Medicine au studiat anticorpii SARS de la acesta.

Urmărind anticorpii de la o persoană infectată cu SARS-Cov față de SARS-Cov2 le-a permis acestora să „se miște mult mai repede față de alții“, a spus David Veesler, unul dintre autorii studiului. Anticorpul numit S309 este testat pentru a fi introdus în tratamente cât de curând. Acesta nu doar neutralizează SARS și SARS-Cov2, dar și alte coronavirusuri similare.

În materialul care este pregătit pentru publicarea în revista Nature în viitorul apropiat, autorii spun că „administrarea pasivă a anticorpilor monoclonali poate avea un impact major în ceea ce privește controlul pandemiei SARS-Cov2, oferind protecție imediată, complementar cu dezvoltarea vaccinurilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS