9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPremieră la SJU Craiova: 4 CT-uri funcționale

Premieră la SJU Craiova: 4 CT-uri funcționale

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova, Teodor Sas, a anunțat că toate cele patru computere tomograf de care dispune unitatea medicală sunt, în prezent, funcționale. Este o premieră pentru SJU Craiova.

În 2019, timp de minim 2 luni, la spital nu a funcționat nici măcar unul dintre tomografe. Unitatea medicală a încheiat, atunci un contract cu un centru privat de imagistică pentru aceste investigații.

Dintre cele patru CT-uri, doar două aveau, până acum, aviz din partea Comisiei Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN).

În luna martie a acestui an, doar unul dintre aparatele CT se afla în stare de funcționare. Celălalt echipament autorizat CNCAN se defectase, însă problema s-a remediat în decurs de câteva săptămâni întrucât piesa defectă se afla în perioada de garanție. Celelalte două aparate nu erau autorizate CNCAN, așadar nu puteau fi puse în funcțiune. În cazul unuia, autorizația fusese suspendată pentru ca spitalul să nu mai plătească taxa, fiindcă aparatul nu a fost funcţional, informa Teodor Sas la preluarea funcției de manager interimar. Managerul a anunțat că, din această lună, toate cele patru CT-uri au autorizație CNCAN.

SJU Craiova a obținut autorizație CNCAN și pentru punerea în funcțiune a două aparate de radiologie mobilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS