11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpitalul Leamna: 27 de cadre medicale, contacții unei paciente infectate cu Covid

Spitalul Leamna: 27 de cadre medicale, contacții unei paciente infectate cu Covid

27 de cadre medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna se află în izolare după ce au intrat în contact cu o pacientă infectată cu noul coronavirus. Și alți trei pacienți din spital sunt contacți direcți.

Marius Matei, directorul unității medicale, a transmis că 15 cadre medicale sunt izolate la domiciliu în siguranță, singure, iar alte 12 sunt cazate la un hotel din vecinătate.

Cadrele medicale sunt asimptomatice. „Urmând protocolul, la 7 zile le putem recolta primele teste. Vom începe, probabil, joi testarea”, spune managerul spitalului. Acesta a adăugat că alte cadre din spital nu au lucrat în perioada confirmării cazului sau nu au fost expuși direct. Matei spune că epidemiologii din cadrul DSP Dolj sunt cei care decid cine trebuie testat, în urma anchetei epidemiologice.

„Activitatea unității medicale este evident afectată, dar continuăm, pentru că restul personalului a preluat turele”, a mai spus managerul Spitalului Leamna.

Trei pacienți expuși riscului de infectare

Cei trei pacienți care au fost expuși riscului de infectare se află în spațiile de izolare amenajate la spital și sunt monitorizați. Și aceștia urmează să fie testați după 7 zile, conform protocolului, a adăugat Matei.

Pacienta infectată, în vârstă de 67 de ani, a ajuns miercuri la spital cu simptome ale unei afecţiuni neurologice şi cu probleme pulmonare uşoare, dar fără simptome ale infecţiei cu SARS-COV2. Starea ei s-a agravat foarte repede. Femeia a intrat în comă, managerul spitalului precizând că în acel moment expunerea cadrelor medicale a fost mai ridicată. Rezultatul testului pentru Covid a ajuns vineri seara. Pacienta a fost transferată la Spitalul de Infecțioase din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS