11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDSP Dolj: Testările Covid-19 s-au extins conform noului algoritm

DSP Dolj: Testările Covid-19 s-au extins conform noului algoritm

DSP Dolj a anunțat încă de săptămâna trecută că testările pentru depistarea persoanelor infectate cu noul coronavirus vor fi extinse ca urmare a schimbării metodologiei transmise de autorități. Noul algoritm de testare este mai flexibil, menționa directorul DSP Valeria Andreescu în urmă cu câteva zile, și va permite prelevarea mai multor probe.

Testări la centrele medico-sociale și căminele de bătrâni

DSP Dolj a început testarea personalului de îngrijire din centrele medico-sociale și căminele de bătrâni. Conform Ordonanței Militare nr. 8, personalul din aceste centre se izolează la locul de muncă timp de 14 zile, apoi stă în autoizolare la domiciliu alte 14 zile, fiind organizate două astfel de ture. Directorul executiv DSP Dolj a explicat că, la intrarea în tură, personalul este mai întâi testat, cu scopul de a diminua riscul infectării persoanelor din centru. „Pentru aplicarea noului algoritm de testare, s-au efectuat 116 recoltări de probe la personalul de îngrijire izolat în centrele medico-sociale și cămine de bătrâni. Urmează să se recolteze probe la tot personalul căminelor de bătrâni. Sunt 21 de cămine, mai sunt de recoltat probe la încă zece centre medico-sociale. În cursul zilei de azi și mâine se va întâmpla acest lucru“, a transmis DSP Dolj.

Cu această ocazie, echipele DSP Dolj verifică și existența echipamentelor de protecție, a substanțelor de curățenie și dezinfecție, afișajul informativ, implementarea măsurilor de instruire care au fost transmise prin e-mail.

O femeie însărcinată, testată pozitiv pentru Covid-19

DSP Dolj a recoltat mai multe probe și de la persoanele aflate în centrele de carantină din județ. 11 femei însărcinate din centrele de carantină din Dolj au fost testate pentru Covid-19. În urma testelor, una dintre gravide a fost confirmată cu noul coronavirus. Femeia are o sarcină de opt săptămâni și nici nu apucase să fie luată în evidență de medicul specialist.

Celelalte rezultate au fost negative.

De asemenea, echipele DSP Dolj au mai prelevat probe de la 14 persoane simptomatice, cu subfebrilitate, carantinate în Dolj. Una dintre acestea a fost depistată pozitiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS