10.8 C
Craiova
luni, 19 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj Arhiepiscopia Craiovei a donat un aparat pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu COVID-19

Arhiepiscopia Craiovei a donat un aparat pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu COVID-19

Un aparat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus a fost donat de Arhiepiscopia Craiovei Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova.

Contractul de donaţie a fost semnat de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei şi managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova, dr. Adina Turcu.

Aparatul, achiziţionat de Arhiepiscopia Craiovei cu sprijinul SC QFORT SA, şi intrat în dotarea Secţiei de Terapie Intensivă a unităţii medicale, asigură pacienţilor critici terapii sigure în vederea supleerii funcţiilor renale, hepatice sau pulmonare.

Demersul privind donarea acestui aparat medical se înscrie în Campania ”Dragostea nu cade niciodată!” iniţiată de Arhiepiscopia Craiovei şi Asociatia Vasiliada cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor aflate în situaţii de risc, în contextul pandemiei COVID-19.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu interesat faţă de necesarul de echipamente al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova

La finalul evenimentului de azi, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu a reiterat interesul Centrului Eparhial faţă de necesarul de echipamente al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova.

Campania ”Dragostea nu cade niciodată!” prilejuieşte, de asemenea, conştientizarea suferinţei semenilor încercaţi în această perioadă şi sporirea rugăciunii.

„Noi dorim ca toţi preoţii şi toţi credincioşii noştri, părinţii şi maicile din mănăstiri, să păstreze întotdeauna grija şi mintea la Dumnezeu căci numai El este Acela care rânduieşte şi ne ajută să trecem cu uşurinţă peste aceste piedici ale vieţii.

Nu vom înceta să ne rugăm ca toţi să se bucure de protecţia şi grija lui Dumnezeu şi de ajutorul Maicii Domnului. Dacă noi suntem convinşi că ţara aceasta este a Maicii Domnului, în mod sigur că vom trece cu uşurinţă pentru că Maica Domnului ne ajută şi ne va sprijini în tot ceea ce facem” a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Adina Turcu: „Pacienţii cu COVID-19 care aveau nevoie de dializă nu vor mai duşi în altă parte”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova, dr. Adina Turcu a exprimat mulţumirea pentru aparatul medical donat de Arhiepiscopia Craiovei evidenţiind importanţa şi utilitatea acestui dispozitiv în contextul sanitar actual.

„Dat fiind faptul că noi suntem un spital de fază întâi, un spital în care tratăm de foarte mult timp doar pacienţi confirmaţi COVID, era foarte greu de transportat şi era mai ales în detrimentul celorlalte spitale, pentru a evita şi contaminarea altor persoane. Este foarte important pentru noi ce s-a întâmplat şi sperăm ca pacienţii noştri să beneficieze de tot ceea ce este nevoie în cadrul spitalului.

Din punct de vedere tehnic, este un aparat care permite pacienţilor care au nevoie de hemodializă să se facă hemodializa în acest compartiment fără a mai fi nevoie să fie transportaţi într-un centru de hemodializă”, a precizat dr. Adina Turcu.

Prin intermediul Campaniei ”Dragostea nu cade niciodată!”, desfăşurată de Arhiepiscopia Craiovei şi Asociatia Vasiliada,  se asigură alimente neperisabile, produse de igienă dar şi consiliere psihologică şi socială persoanelor vârstnice şi celor izolate la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina sunt peste 500 de...

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu continuă să susțină că în realitate numărul deceselor COVID-19 este mult mai mare și a exemplificat, luni, cu...

Gheorghiţă: Primele centre de vaccinare drive-thru, gata la finalul...

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat luni că primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru...

Marinos Ouzounidis, despre de meciul cu FC Botoşani: „Vom...

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Marinos Ouzounidis, a prefaţat astăzi întâlnirea cu FC Botoşani. Confruntarea din etapa a 2-a din play-off-ul Ligii 1 este programată...

Grecia renunță la carantina obligatorie pentru turiștii din UE...

Aviaţia civilă elenă a anunţat astăzi ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile aflată în vigoare până acum în Grecia pentru turiştii care sunt "rezidenţi...

Slovacia relaxează restricţiile şi redeschide magazinele şi serviciile

Locuitorii din Slovacia s-au aşezat luni la cozi la intrarea în mall-uri, au revenit în saloanele de coafură şi frizerii, dar şi în biblioteci...

Evoluţia COVID-19 în România şi în lume până la...

În intervalul 12-19 aprilie 2021, în România s-au înregistrat 22.582 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus, în scădere faţă de săptămâna anterioară (30.504). Cele mai...