1 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Distanță socială 0. Pacienții se îmbulzesc la policlinica SJU Craiova

Distanță socială 0. Pacienții se îmbulzesc la policlinica SJU Craiova

În plină pandemie COVID-19, pacienții care vin la Policlinica Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova se îmbulzesc la intrare, fără a lua în calcul măsurile de distanțare socială. Managerul unității medicale spune că, în ciuda programării acestora, oamenii nu respectă nici orele și nici distanța socială. Teodor Sas a transmis adresă către firma de pază la finele săptămânii trecute și a solicitat sprijinul autorităților pentru a putea ține sub control situația.

Luni, zeci de oameni se înghesuiau la intrare

Luni dimineață, zeci de persoane s-au înghesuit în fața policlinicii SJU Craiova. „Azi (luni – n.r.) a fost mult mai aglomerat decât de obicei. La ora 9.00 erau dispersați în toată curtea spitalului“, menționează Teodor Sas. Directorul unității recunoaște, însă, că întâmpină dificultăți când vine vorba de a-i face pe oameni să înțeleagă că se expun riscurilor dacă nu respectă regulile. Acesta menționează că au fost făcute programări pe ore tocmai pentru evitarea aglomerației, dar oamenii nu le respectă: „Deși i-am programat pe ore, vin la ora 8.00 toți. În plus, nu înțeleg să respecte distanța”.

Poliția nu poate interveni

Directorul spitalului a cerut sprijinul Centrului Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției. „Pur și simplu, oamenii nu ascultă. Am solicitat să ne trimite un echipaj să ne sprijine. Am vorbit și cu poliția și jandameria pentru a aplica sancțiuni celor care nu respectă regulile. Din păcate, ne-au transmis că nu pot interveni în curtea spitalului. Ar trebui să îi ținem pe oameni în stradă și nu putem face asta. Tot cu firma de pază ne vom descurca”, menționează Sas.

Pacienții fac parte din categoria de risc

Pacienții vin pentru rețete sau intervenții simple, fără internare. „Sunt pacienții care vin pentru tratamentele din programele naționale, pacienți cu diabet, pacienți cărora trebuie să li se scoată sondele, ghipsul și așa mai departe. Mulți vin din județ“, spune managerul Teodor Sas.Pacienților care vin la policlinică li se face triajul la intrare, cu termometru, pentru monitorizarea temperaturii, și completarea formularului. Așadar, oamenii care așteaptă la intrare nu au trecut încă prin triaj. Stau unii lângă alții fără a ține cont de măsurile impuse de autorități pentru stoparea răspândirii epidemiei cu coronavirus. Iar mulți dintre aceștia sunt oameni cu afecțiuni cronice și persoane vârstnice. Altfel spus, cei mai expuși riscului de a dezvolta o formă severă a bolii, dacă ar contracta virusul Sars-Cov2. Cu toate acestea, nu toți poartă măști, iar de distanța de doi metri între persoane nu par să fi auzit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tragedia de la SJU Neamț, repetată la un spital...

Un incendiu identic cu cel care a...

ȘTIRI GdS

Amendați de către Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...

Progresul Spartac – „U“ Craiova, live text, ora 20.45....

Universitatea Craiova va întâlni, în această seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, din Bănie, formația Progresul Spartac, o echipă care evoluează în eșalonul...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...
00:00:26

Craiova poluată: Termo spune că fumul iese pe coș...

Mai mulți craioveni s-au mobilizat și au trimis pe adresa redacției imagini și clipuri legate de poluarea din ultima perioadă.

Experţii ungari vor studia vaccinul „Sputnik V” în Rusia

Rusia le va permite medicilor şi experţilor sanitari ungari să studieze procesul de producţie al vaccinului rusesc împotriva Covid-19 „Sputnik V”, a...

Craiova poluată: După ce a zis ca nu a...

După ce joi comisarul șef al Gărzii de Mediu Dolj a spus că reprezentantul instituției pe care o conduce „nu a găsit...