16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘefa DSP Dolj nu mai vrea să fie director executiv

Șefa DSP Dolj nu mai vrea să fie director executiv

Ludmila Prunariu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj, a solicitat să fie schimbată din funcție. Șefa DSP Dolj a transmis o cerere către Ministerul Sănătății pentru a fi mutată pe postul de director adjunct.

Ludmila Prunariu invocă motive de sănătate: „Solicitarea pe care o adresez se întemeiază pe fragilitatea stării de sănătate, care nu îmi mai permite continuarea activității ca director executiv”, menționează aceasta în documentul trimis către Ministrul Sănătății.

5 dosare penale deschise la DSP Dolj

Solicitarea Ludmilei Prunariu vine într-un moment furtunos, în care angajați ai instituției sunt anchetați de către procurori în nu mai puțin de 5 dosare, deschise în decurs de o săptămână. Șefa DSP Dolj a refuzat să ofere o poziție către GdS cu privire la acestea. Vineri, 10 aprilie două dintre dosarele penale deschise de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au fost preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. În primul, angajați ai DSP Dolj sunt acuzați că ar fi dispus scoaterea din carantină a 4 persoane care erau infectate cu COVID-19. În al doilea, funcționarii DSP Dolj sunt acuzați că nu au dispus autoizolarea domiciliu unor persoane venite din străinătate.

Direcțiile de Sănătate Publică se numără printre instituțiile cu responsabilități crescute în coordonarea și gestionarea epidemiei de coronavirus.

Pe lângă neregulile privind gestionarea cazurilor COVID-19, DSP Dolj a fost implicată și în scandalul legat de dezinfecția scărilor de bloc din Craiova. Instituția a dat aviz Salubrității pentru folosirea Aldezin, un produs interzis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS