19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAu sosit primele echipamente ale Laboratorului genetic de la Târgu Jiu, unde se vor face teste COVID 19

Au sosit primele echipamente ale Laboratorului genetic de la Târgu Jiu, unde se vor face teste COVID 19

Primele piese ale Laboratorului genetic de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, unde se vor face teste de coronavirus, au sosit la unitatea medicală.

Potrivit medicului Bogdan Niculescu, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, este vorba de principalele componente ale sistemului PCR, respectiv sistemul de detecție și extractorul automat.

„Așa cum am promis încă de la început, suntem bucurosi să anunțăm că au sosit componentele principale ale sistemului PCR – real time, sistemul de detecție și extractorul automat. Constructorul, Spitalul Județean și Consiliul Județean ne-au asigurat că incinta în care va fi amplasat laboratorul genetic va fi gata în timp util.

Miercuri, furnizorul va fi prezent la Târgu Jiu pentru a instala toate componentele laboratorului genetic. După sărbătorile de Paște, sperăm să avem rezultatele primelor teste și să funcționeze, cât mai curând, la capacitate maximă, acest laborator.”, potrivit medicului Bogdan Niculescu. Se dorește ca în prima fază la Târgu Jiu să se poată face 140 – 150 de teste de coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS