6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMS: Coordonatori pentru gestionarea situației COVID-19 pe cele opt regiuni ale țării

MS: Coordonatori pentru gestionarea situației COVID-19 pe cele opt regiuni ale țării

Ministrul Sănătății a desemnat coordonatori pentru gestionarea situației COVID-19 pe cele opt regiuni ale țării.  Aceștia vor monitoriza cazurile de îmbolnăviri, gradul de ocupare a paturilor din spitale, capacitatea de testare și vor putea dispune mutarea echipamentelor între județe.

Cei 8 coordonatori sunt șefii Direcțiilor de Sănătate Publică Iași, Constanța, Mehedinți, Arad si Cluj, respectiv un medic epidemiolog de la DSP Dâmbovița si un inspector-șef din cadrul DSP Sibiu.

Pentru Bucuresti si judetul Ilfov a fost desemnat Cătălin Smarandache, lector la Facultatea de Medicină.

Coordonatorii regionali vor trebui sa centralizeze zilnic numarul pacienților confirmați și al deceselor in regiunea pe care o gestioneaza, la fel si necesarul de personal medical și propun relocarea lui daca e cazul.

Cei 8 coordonatori  centralizează necesarul de echipamente medicale, de protecție și de testare, dar și necesarul de medicamente; analizează necesitatea de creștere a capacității de testare din regiune  și informează Ministerul Sănătății; de asemenea, pot dispune – în funcție de lipsuri – mutarea dintr-un județ în altul a materialelor necesare.

Potrivit ordinului ministrului Nelu Tataru, coordonatorul regional poate decide eventuale transferuri de pacienți intre oricare din unitățile sanitare publice și private din județele arondate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS