8.4 C
Craiova
joi, 19 mai, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: "Poartă de dezinfectare" pentru cadrele medicale ale Spitalului „Victor Babeș”

Craiova: „Poartă de dezinfectare” pentru cadrele medicale ale Spitalului „Victor Babeș”

Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova (ASFSSC) şi Convenția Organizațiilor Studențești (COS), cu sprijinul firmei SIM SECURITY SRL, au realizat o „poartă de dezinfectare” pentru cadrele medicale ale Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Studenţii derulează în această perioadă cea de-a VI-a ediție a proiectului „Fabrica de fericire”, iar de această dată tema, determinată de criza pe care o traversăm, este „În lupta cu COVID-19”.

Poarta a fost amplasată la intrarea în unitate și permite personalului să se dezinfecteze rapid pe toată suprafața corpului, fără a intra în contact cu suprafețe potențial contaminate.

Studenţii vin în sprijinul vârstnicilor

Obiectivul principal al proiectului „Fabrica de fericire” de anul acesta îl reprezintă sprijinirea persoanelor vulnerabile și aflate în dificultate în Craiova, respectiv persoanele peste 65 de ani, persoane cu handicap și persoane fără venituri, prin distribuirea de alimente și medicamente de către voluntari. În acest fel, ne asigurăm că aceste categorii de persoane beneficiază de o calitate decentă a vieții, limitând și riscul expunerii la infecția cu noul coronavirus. Toți voluntarii sunt echipați cu măști de protecție, mănuși și combinezoane de unică folosință și folosesc soluții dezinfectante.

„În principal, lucrăm cu Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, dar preluăm și solicitări care ne sunt adresate direct. Personalul Direcției ne transmite o listă cu cazurile, adresele și numerele de telefon, iar noi luăm legătura cu respectivele persoane și preluăm listele de alimente și medicamente necesare. În același timp, persoanele aflate în dificultate de apelează și în mod direct, la telefon, iar voluntarii din call center preiau toate informațiile necesare și le transmit voluntarilor disponibili. Încercăm să răspunde la cât mai multe solicitări, în limita posibilităților”, a declarat coordonatorul echipelor de voluntari, Ionuț Ene.

Donaţii pentru persoanele vârstnice

Desigur, nicio campanie umanitară nu poate avea succes fără resurse materiale corespunzătoare.

Dedicarea voluntarilor, creativitatea lor și puterea de muncă sunt resursele pe care le bun la bătaie organizatorii proiectului „Fabrica de fericire – În lupta cu COVID-19”. Dar pentru ca aceste eforturi să poată fi duse mai departe și numărul beneficiarilor să crească, este nevoie de sprijinul dumneavoastră. Donațiile se pot face pe platforma GiftShare, accesând link-ul de mai jos: https://giftshare.ro/eveniment/6383f215-bdec-4272-a618-efb6c70dd725

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:23

(VIDEO) Percheziții la persoane care au vândut găini cu...

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu efectuează,...

ȘTIRI GdS