17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAparate de radiologie mobilă la SJU Craiova. Unul va fi putea fi folosit pentru pacienții COVID-19

Aparate de radiologie mobilă la SJU Craiova. Unul va fi putea fi folosit pentru pacienții COVID-19

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova a primit autorizație de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) pentru două aparate de radiologie mobilă. Managerul unității medicale, Teodor Sas, spune că, astfel, spitalul va putea folosi un astfel de aparat pentru pacienții COVID-19.

„Sunt aparate de radiologie care pot fi mutate, duse la patul bolnavului. Vom putea folosi aparat mobil separat doar pentru pacienții cu COVID-19. Încercăm să limităm cât mai mult contactul și, astfel, riscurile”, a transmis Teodor Sas.

Radiografiile pulmonare sunt importante în cazul unui pacient potențial infectat cu virusul Sars-Cov-2. Acesta poate provoca pneumonie, iar prin examinarea radiologică medicii pot detecta semnele infecției și măsura în care virusul a afectat plămânii pacientului.

O altă veste bună legată de SJU Craiova este și finalizarea procedurii de achiziție pentru reactivii de laborator. Peste 10 zile urmează să fie semnate contractele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS